TROUBLE

Πατεράδες του doom, γνήσια παιδιά των Black Sabbath, οι Αμερικανοί Trouble δεν τα παρατούν ποτέ και ακόμη και με τους μισούς ιδρυτές συνεχίζουν να δίνουν καλά album, όπως το “The Distortion field”. Ενόψει της επίσκεψής τους στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο, στο ΑΝ club, το Rockway.gr επικοινώνησε με τον κιθαρίστα Bruce Franklin.

Καλησπέρα, Bruce και καλώς ήρθες στις σελίδες του rockway.gr! Η Αθήνα σύντομα θα βρει τον μπελά (Trouble) της. Πως νιώθεις που θα μας επισκεφτείς;
Τέλεια! Έχουμε παίξει άλλες δύο φορές στην πόλη σας και έχουμε όμορφες εμπειρίες και από τις δύο. Οπότε, ανυπομονούμε να ξαναπαίξουμε και πιστεύουμε πως έχουμε ένα πολύ δυνατό line up για να δει και να ακούσει κανείς.

Το ”The Distortion Field” κυκλοφόρησε πέρυσι και έλαβε άψογης κριτικής. Ένα χρόνο μετά είσαι ακόμη ευτυχισμένος με το αποτέλεσμα;
Όντως, διαβάσαμε πολύ καλά λόγια και μπήκαμε ψηλά και σε κάποια charts, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικάνικου Billboard. Νιώθουμε πως είναι ένας πολύ δυνατός δίσκος, πρώτη φορά με άλλον τραγουδιστή. Είναι σαν μια ανάσταση των Trouble.

Υπάρχει κάποια κεντρική ιδέα που συνδέει στιχουργικά τα κομμάτια του ή είναι το καθένα μια δική του ιστορία; Συνδέονται με το εξώφυλλο;
Κάθε τραγούδι είναι κάτι ξεχωριστό. Δώσαμε απόλυτη ελευθερία στον Kyle (σ.σ. Thomas- φωνή) να γράψει ότι στίχους θέλει. Βεβαίως, όντας παλιός fan των Trouble ήξερε τι ακριβώς χρειάζεται.

Η φωνή του Kyle Thomas κολλάει καλά με τους Trouble. Θα δούμε σύντομα ένα νέο album;
Ήδη γράφουμε πράγματα και ελπίζουμε να αρχίσουμε ηχογραφήσεις αργότερα μέσα στα 2015. Πιστεύουμε πολύ στην τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος και ανυπομονούμε να κάνουμε ένα ακόμη δίσκο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά του Kyle στο “Τhe Distortion Field” και θέλω να δω τι θα σκαρφιστεί στο επόμενο.

30 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του “Psalm 9”. Τι θυμάσαι από εκείνη την εποχή; Είναι αλήθεια πως οι Έλληνες θα το ακούσουν ολόκληρο;
Ναι, 30 χρόνια είναι πολύς χρόνος. Θα έχουμε μια συναυλία με πολλά κομμάτια από όλους τους δίσκους μας, αλλά ναι θα επικεντρωθούμε στο “Psalm 9”. Δεν είναι το μοναδικό μας ενδιαφέρον στο να παίξουμε κομμάτια 30 χρόνια παλιά, αλλά θέλουμε να παίξουμε υλικό και από τα 80’s και 90’s και βέβαια, κάποια από το “The Distortion Field”. Αλλά ναι, θα παίξουμε σχεδόν ολόκληρο το “Psalm 9”.

Οι Trouble θεωρούνται πως είναι ανάμεσα στους πατεράδες του doom. Δέχεσαι αυτήν την τιμή;
Θα τη δεχόμουν, αλλά μάθαμε τη δουλειά από τους μάστορες Black Sabbath και τους Judas Priest των 70’s.

Ξέρω πως θα έχει απαντήσει πολλές φορές το ίδιο πράγμα, αλλά πως προέκυψε το όνομα Trouble;
Βασικά, ο Rick (Wartell-κιθάρα) έπαιζε διασκευές με αυτό το όνομα, πριν ακόμα ο Eric (Wagner-πρώην φωνή) και εγώ μπούμε στην μπάντα. Κατά κάποιο τρόπο, απλά πήγαμε μπροστά με αυτό το όνομα γράφοντας αυθεντικό υλικό. Τον πρώτο καιρό σκεφτήκαμε να αλλάξουμε όνομα, αλλά ήδη είχαμε γράψει κομμάτια και στίχους που ταίριαζαν με το όνομα και έτσι, έμεινε.

Στα τελευταία μου γενέθλια, μου έκαναν δώρο το “Unplugged”, το οποίο με συνεπήρε. Πως ήρθε η ιδέα για κάτι τέτοιο; Ήταν δύσκολο να μεταφερθούν τα κομμάτια σε ακουστική μορφή;
Έχω την εντύπωση πως ο Eric βλέποντας τους Alice in Chains στο MTV Unplugged σκέφτηκε πως κάποια κομμάτια μας θα μπορούσαν να μεταφερθούν ακουστικά. Τότε, γράφαμε κομμάτια για το “Simple Mind Condition” και σκεφτήκαμε ότι ίσως να ήταν καλό να το ηχογραφήσουμε και να το κυκλοφορήσουμε γρήγορα για να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε και πάλι μαζί και κάνουμε πράγματα. Και ένα χρόνο μετά θα κυκλοφορούσαμε το νέο album. Τα περισσότερα κομμάτια ήταν ήρεμα και μεταφράστηκαν άψογα στις ακουστικέ κιθάρες. Τα 2 νέα κομμάτια που υπήρχαν εκεί, ήταν κάτι το καινούργιο ηχητικά για τους Trouble, πράγμα που έκανε το δίσκο ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Τι σημαίνει για σένα Doom; Καταπιέζει η κατηγοριοποίηση τη μουσική;
Όταν ακούω τον όρο αυτό, θυμάμαι τα πρώτα τέσσερα albums των Black Sabbath. Πιστεύω πως εκείνοι δημιούργησαν τον ήχο και δεν νομίζω κάποιος άλλος να το έχει κάνει καλύτερα. Και καταλαβαίνω την ανάγκη τους να πειραματιστούν στους επόμενους. Είναι ασφυκτικό για μια μπάντα να κάνει συνεχώς την ίδια μουσική. Οι άνθρωποι εξελίσσονται ως μουσικοί και καλλιτέχνες και θέλουν να πειραματιστούν. Οι Sabbath το έκαναν όπως το έκαναν και οι Trouble. Όσο βαρύ και επιδραστικό μπορεί να είναι το “Psalm 9”, αν συνεχίζαμε ακριβώς στο ίδιο μοτίβο θα είχαμε τελειώσει στα 90’s.

Το νέο του ερχομού σας έφερε αρκετά χαμόγελα. Τι θα δουν οι Αθηναίοι; Θα υπάρξουν εκπλήξεις;
Πέραν του ότι θα ακούσετε κομμάτια που οι Trouble έχουν να παίξουν πάρα πολύ καιρό, θα υπάρχει και μια σπέσιαλ διασκευή σε τραγούδι των Doom Θρύλων. Νομίζω πως όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι! Επίσης, θα ακούσετε πόσο ωραία αποδίδει ο Kyle τα κλασικά μας κομμάτια. Δεν μιλάμε για τον Kory Clarke. Πρέπει να δείτε αυτό το line up.!!! Δε θα απογοητευτείτε!

178

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.