01- The Politics of Ecstasy

Τρέχουμε όλοι και δε φτάνουμε με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η οικονομία καταρρέει και οι μόνοι που θα διασωθούν στο τέλος θα είναι όλοι όσοι μας έφεραν σε αυτό το σημείο.

Ονόματα δε χρειάζονται. Η κοινή γνώμη γνωρίζει πλέον πολύ καλά. Το δυστύχημα βέβαια είναι πως άργησε να το καταλάβει εξ ολοκλήρου και είναι πια αργά. Επειδή όμως ο έλληνας, πέρα από την ανοησία, έχει στο αίμα του και την καλοπέραση, κάτι θα βρει να κάνει ώστε να συνεχίσει να περνάει καλά. Πάλι καλά, σε αυτό δε θα αλλάξουμε ποτέ.

Από την άλλη ευτυχώς που υπάρχουν και μερικές οι­κο­γέ­νειες ταπεινού χα­ρα­κτή­ρα, που πραγματοποιούν gala και δεξιώσεις σε ιστορικής σημασίας τοποθεσίες, και μας υπενθυμίζουν αυτό που κατά βάθος γνωρίζαμε πάντα: άμα έχεις λεφτά κάνεις ότι θέλεις, όποτε θέλεις και όπου θέλεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Εγώ πάντως ξέρω πως άμα πάω να κάνω ένα απλό πικνίκ στο Καλλι- μάρμαρο, για πα­ρά­δειγμα, θα με διώξουν. Και δεν είναι θέμα οπισθοδρομικών απόψεων,

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος



Nevermore:
“The Politics of Ecstasy”

όπως άστοχα κάποιοι φίλοι των νεόνυμφων χαρακτήρισαν όσους αντιτάχθηκαν στη χρήση του θωρηκτού Αβέρωφ για το γαμήλιο πάρτι. Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η χρήση του επίθετου “οπισθοδρομικός”, δεν πιστεύω πως έγινε από την πλευρά των καλεσμένων, καθώς υπήρχαν πολλά μοντέλα και πέρα από δύσκολη λέξη, έχει πάνω από τέσσερις συλλαβές.
rocka01 Πιο πρόσφατο όμως είναι το σκάνδαλο με τον υιό του βουλευτή Ζαγορίτη, που πέρασε τη νύχτα με την Τζούλια Αλεξανδράτου, πί­νο­ντας, καπνίζοντας και κάνοντας βόλτες στο Πολεμικό Μουσείο. Ότι κάνω και εγώ δηλαδή στο πρώτο ραντεβού για να εντυπωσιάσω μια γυ­ναί­κα. Την ποτίζω και μετά την ξεναγώ σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία (αναλόγως τι πέφτει πιο κοντά) ενώ καμιά φορά την πάω και στην όπερα. Βέβαια στην εξίσωση μπαίνει και το γεγονός ότι το παλικάρι
ήθελε να κάνει και το “κομμάτι” του στους υπόλοιπους ναύτες που είχαν υπηρεσία εκείνη την ώρα (προφανώς ο νεαρός Ζαγορίτης ήταν εξοδούχος). Ο μπαμπάς Ζαγορίτης πιστεύει πως το όλο σκηνικό ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο με στόχο τον ίδιο και κατ’ επέκταση την πολιτική του ακεραιότητα.. Θα καθησυχάσω τον κύριο βουλευτή, διαβεβαιώνοντάς τον πως οποιοδήποτε ίχνος αυτής έχει εξαλειφτεί όντας απλώς μέλος των 300 της βουλής, και αυτό δεν αποτελεί προσωπική μόνο άποψη, αλλά γεγονός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κανένας συνάδελφός του δεν κυκλοφορεί σε δημόσιο χώρο, και εάν το πράξει φοβάται συνεχώς για τυχόν προπηλακισμό. Το ξεκαθαρίσαμε λοιπόν αυτό. Πιο πιθανό είναι το εν λόγω “σκάνδαλο” να προκλήθηκε για λόγους δημοσιότητας από την αυτοαποκαλούμενη “απόλυτη ελληνίδα star”, παρά από μερίδα πολιτικών αντιπάλων του κύριου Ζαγορίτη.  
Υποθέτω δηλαδή. Και στο κάτω κάτω, εδώ που τα λέμε, το ζήτημα δεν είναι το γιατί ο υιός του πλανεύτηκε από την Τζούλια (στην τελική θα είτο ύποπτο για την αντρική του φύση αν την προσπερνούσε), αλλά με ποια λογική, όντας ένας “απλός” ναύτης, έχει το ελεύθερο να φέρνει επισκέπτες στο Πολεμικό Μουσείο. Κατά τ’ άλλα καλά έκανε το παλικάρι, και ειλικρινά ελπίζω να άξιζε η ποινή που του αποδόθηκε,
και να μην έμεινε μονάχα στα φιλάκια και τα χαδάκια. Επίσης κάτι μου λέει πως όλο αυτό θα τροφοδοτήσει ιδέες τον Σειρηνάκη (όχι αυτόν του Rock Hard, τον άλλον που προάγει τον πολιτισμό μέσω πούρων, στήθους και σαμπάνιας).

Δημοσιεύθηκε στις 12/07/10

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη “rocka”.

717

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.