Universe217 (20/09/2014) Τριανόν

Μετά την εισαγωγή των Universe217 στην γερμανική Van Records, το πρώτο βήμα της μπάντας ακούει στο όνομα “Ease”, ένα EP τεσσάρων νέων κομματιών που στάθηκε αφορμή για ένα ακόμα release show από την μπάντα.

Ο χώρος στον οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το ξεχωριστό αυτό show ορίστηκε να είναι η κινηματογραφική αίθουσα Τρίανον στο κέντρο της Αθήνας. Η επιλογή αυτή ήταν εξαιρετική, με μεγάλο πλεονέκτημα την ανοιχτή οροφή του χώρου, η οποία έδωσε άλλη νότα στην μοναδική ατμόσφαιρα του συγκροτήματος, καθώς και εξαιρετική ακουστική στην μουσική τους.

Οι Universe217 έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει τρία studio albums και ένα EP -εκτός του “Ease”- και στο show του περασμένου Σαββάτου παρουσίασαν κομμάτια από όλες τους τις δουλειές. Η μπάντα εμφανίστηκε, όπως πάντα, με μεγάλη άνεση στην εκτέλεση όλων της των κομματιών και την φωνή της Τάνιας καλύτερη και δυνατότερη από ποτέ. Κάτι που φάνηκε θριαμβευτικά ειδικά κατά τις στιγμές που ερμήνευσε χωρίς μικρόφωνο.

Τα νέα κομμάτια του group ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενα από τους καθήμενους θεατές τους, πράγμα αναμενόμενο μιας και πρόκειται για τέσσερις εξαιρετικές νέες συνθέσεις που θα λατρευτούν ακόμα περισσότερο στα επόμενα shows.

Η οθόνη του κινηματογράφου προέβαλλε καθ’ όλη την διάρκεια του show visuals στο εικαστικό ύφος που μας έχει συνηθίσει το συγκρότημα κυρίως μέσα από τους δίσκους του. Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο χώρος και ο τρόπος στησίματος της μπάντας πάνω στην σκηνή βοήθησαν στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

Με χαμηλό προφίλ και με διακριτικές ευχαριστίες στο τέλος του live, οι Universe217 αποχώρησαν από την σκηνή έχοντας για άλλη μια φορά αποδείξει τι αξίζουν, και έχοντας αφήσει ξανά το κοινό με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

photos: Αναστασία Βερτεούρη

518