The Machine, Human Asteroid (26/09/14) Six Dogs

Άρχισε να παγώνει η ατμόσφαιρα, αλλά ο Αθηναίος μουσικόφιλος δεν πτοείται και έσπευσε για μια ακόμη φορά να γεμίσει το Six Dogs, ώστε να δει κάτι πολύ ενδιαφέρον σε λογική τιμή.

Το live ξεκίνησε στην ώρα του με κόσμο να συρρέει κάθε λεπτό που περνούσε και να απολαύσει τους Human Asteroid.

Αν και κουμπωμένοι στην αρχή, με το πρώτο χειροκρότημα, ξεκλειδώθηκαν και άρχισαν να κουνιούνται, με τον Άκη στο τραγούδι να δείχνει την εκφραστικότητα που τον διακατέχει. Ο ήχος τους ήταν μοναδικός. Δεν ξέρω ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτόν, αλλά θέλω να τους δώσω τα συγχαρητήρια μου.

Προ έξι μηνών (ίσως παραπάνω), που τους είδα τελευταία φορά, έχουν δουλέψει τόσο όσο χρειάζεται για να μπορώ να γράψω πως είναι από τις πιο απολαυστικές ελληνικές μπάντες που έχω παρακολουθήσει φέτος.

Με το background να δείχνει κάτι ψαράδες να ξεμπλέκουν τα δίχτυα μας, εμείς μπλεχτήκαμε στην υπέροχη μουσική τους με κερασάκι στην τούρτα τη διασκευή του “Set the Controls for the Heart of the Sun” των Pink Floyd.

Από ότι μπορώ να φανταστώ, μάλλον πρέπει να περιμένουμε κάτι όμορφο από αυτά τα παιδιά.

Αφού είχαμε ζεσταθεί το καλύτερο δυνατό, ήρθε η ώρα της Ολλανδικής Μηχανής να μας δείξει τι μπορεί να παράγει. Με το μπασίστα να έχει βγει με μια δεμένη, με λωρίδες, κάμερα στο κεφάλι (τι έγραφε αυτή ίσως δούμε κάποτε) μπήκαν ζόρικα και δυνατά και κράτησαν το tempo σε υψηλά Kyuss εναντίον ψυχεδέλειας επίπεδα ως το τέλος. Αν και κάποιες φορές η φωνή του David δεν είχε την επιθυμητή απόδοση, ο ήχος του υπόλοιπου συνόλου δεν επέτρεπε να ατονισεί το ενδιαφέρον του κόσμου.

Αν εξαιρέσεις κάποιους που σχολίαζαν ατυχώς και συνεχόμενα, κάνοντας με να θέλω να τους κάνω 3 hit combo στη μάπα, ο κόσμος ήταν εξαίσιος και υπεράριθμος, αναγκάζοντας με να δω τη συναυλία, γονατισμένος σε ένα σκαμπώ στα πλάγια του μαγαζιού. Ε, δεν θα έπαιζα και πεντάρι σε ομάδα μπάσκετ!

Οι Ολλανδοί μας άφησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, με τη διασκευή τους στο “Nobody’s Fault But Mine” των Led Zeppelin, το οποίο θα βρίσκεται σύντομα σε κάποιο tribute των θρύλων του rock.

Μία ακόμη συναυλία της Smoke The Fuzz (γεια σου, ρε Ελίνα με τα ωραία σου) στέφθηκε με επιτυχία και πολλές ακόμη ακολουθούν!

Αγάπη μόνο ρε!

photos: Χριστίνα Αλώση

451

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.