WOLVES IN THE THRONE ROOM: “Primordial Arcana”

ALBUM

Είδος: Atmospheric black metal
Δισκογραφική: Relapse/Century Media
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Αυγούστου 2021

Η μουσική μας επικαλείται τα Πνεύματα που κατοικούν στα βουνά και τα ποτάμια – τον Ήλιο και το Φεγγάρι, τα φυτά και τα ζώα. Αυτές οι οντότητες είναι μαζί μας από τα αρχαία χρόνια, αλλά οι φωνές τους έχουν πνιγεί μέσα στον μοντέρνο κόσμο.” – Aaron Weaver

Μπορείς να μυρίσεις στον αέρα που αλλάζει, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο, τους Λύκους που επιστρέφουν στο Δωμάτιο του Θρόνου τους – κάθε μα κάθε φορά που επιστρέφουν.

Τα αδέρφια Weaver από την Washington κλείνουν αισίως 20 χρόνια στο μαυρομεταλλικό στερέωμα, έδωσαν χαστούκι με το “καλημέρα” (“Diadem Of 12 Stars”, 2006), άφησαν στόματα ορθάνοιχτα με το “Two Hunters” (2007) και έκτοτε, κάθε νέα δουλειά των Λύκων είναι ένα νέο βήμα προς τα πάνω, στην αέρινη σκάλα της Φύσης που οδηγεί στην ουσία της Ψυχής.

Ένα τέτοιο βήμα είναι και το “Primordial Arcana”, το οποίο απομακρύνεται από το αριστουργηματικό “Thrice Woven” του 2017, το οποίο είναι πιο διονυσιακό, πατάει γερά επί της γης – από την άλλη, το “…Arcana” δημιουργεί μια νέα μαγεία, μια ακόμα διάσταση στην ηχητική παλέτα των Λύκων, είναι πιο αιθέριο και ρίχνει την θερμοκρασία του αέρα γύρω σου καθώς αποφασίζεις να βιώσεις την σχεδόν παγωμένη εμπειρία του.

Οι (Dream) Weavers λοιπόν, σε κοιτούν κατάματα δείχνοντας σου το “point of entry” του κόσμου της φύσης και της μαγεία του(ς): είναι η πρώτη επίκληση που ονομάζεται “Mountain Magick” και που αν όλα πάνε καλά με σένα, μέχρι να τελειώσουν τα έξι λεπτά της, έχεις απορροφηθεί πλήρως από τα επίπεδα μιας ύπαρξης που ήταν πάντα μέσα σου αλλά ενδεχομένως δεν γνώριζες μέχρι σήμερα.

Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του ορχηστρικού “Eostre” που κλείνει το album, δεν υπάρχει ούτε μισή μελωδία που να περνάει αδιάφορη, ούτε μισή στιγμή που να χάνεται η ατμόσφαιρα και η ένταση της κατάθεσης των Λύκων.

Δεν έχουν σταματήσει να σε διαπερνούν με το ηχητικό βλέμμα τους, καθώς σε κοιτούν από ψηλά, από το εαρινό δωμάτιο του θρόνου τους, την κατάληξη λόφων και καταρρακτών και περιμένουν τη Ανάληψή σου υπομονετικά – έχουν άλλωστε το κατάλληλο mana: “Spirit Of Lightning”, “Primal Chasm (Gift Of Fire)”, “Underworld Aurora”, πριν σε τραβήξει ολοκληρωτικά το “Masters Of Rain And Storm” σε φιλικές καταιγίδες που χαιδεύουν την άνοδό σου, μέχρι να επιστρέψεις βιαίως σε τούτο τον σκληρό κόσμο πανδημιών, πυρκαγιών και ολέθρου και που θα σε κάνει, άμεσα, να αναζητήσεις το “Primordial Arcana” ξανά και ξανά για να νιώσεις “Άνθρωπος”, οντότητα αρμονική με αυτό που θα έπρεπε να είναι το φυσικό σου περιβάλλον.

Κάθε ψαλμός / ύμνος του δίσκου ακούγεται αυτόνομα με την ίδια δύναμη που έχει ως μέρος του συνόλου, αλλά η ενέργεια της ολότητας του είναι πραγματικά απαράμιλλη. Δεν κατάφερα να ξεχωρίσω τραγούδι που μου άρεσε περισσότερο ή λιγότερο, όμως ήρθα πιο κοντά στον παλμό του “Mountain Magick” και τη θλίψη του “Underworld Aurora”, αν θα έπρεπε να επιλέξω πολύτιμους λίθους μέσα από ένα πηγάδι ανεκτίμητης αξίας.

Από τα νιάτα μου, όταν μου λες “black metal”, αυτόματα και αυθόρμητα μου έρχεται ως ορισμός μια λέξη: “Emperor”.
Εδώ και λίγα χρόνια, ο Αυτοκράτορας έχει Λύκους για συνοδεία στον συνειρμό αυτό.

Αν και είναι ακόμα Αύγουστος, εγώ είμαι ήδη σίγουρος πως εδώ, φίλε μου, διαβάζεις για τον κορυφαίο μαυρομεταλλικό δίσκο της χρονιάς και έναν από τους σημαντικότερους του είδους, στο προσεχές και μακρινό μέλλον.

We are Wolves, under the moon, this is our song…

WOLVES IN THE THRONE ROOM online:
www.wittr.com
www.facebook.com/wolvesinthethroneroom
www.instagram.com/wittrofficial

637

Avatar photo
About Σπύρος Χονδρογιάννης 84 Articles
Ένα Δωμάτιο χτισμένο από σάρκα, αίμα και νότες. Συνήθως μαύρο, ενίοτε γκρι, ίσως κλειδωμένο αλλά κυρίως ανοιχτό για να μοιραστεί τους ήχους του με αυτούς που θέλουν να ακούσουν.