TOXIC REASONS: “In The House of God”/ “No Peace in our time”/ “God Bless America”

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Είδος: Hardcore punk/ Punk Rock
Εταιρεία: Back On Black
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Οκτωβρίου 2022

Εν συνεχεία του πρώτου άρθρου της εξαπλής επανέκδοσης υλικού των Αμερικανών Toxic Reasons, θα αναγκαστούμε να “πηδήξουμε” τρία albums για να φτάσουμε στο “In the house of god” (1993), όπου εμφανίζονται πιο ογκώδεις στον ήχο ελαφρώς crossover-ικοί αφού οι κιθάρες ακούγονται αρκετά hard rock σε σημεία και η παραγωγή μάλλον μεταλλική. Παρόλα αυτά, τα κομμάτια δεν υστερούν έμπνευσης, αλλά ίσως να απευθύνονται σε αυτιά πολύ πιο ανθεκτικά σε πολυποίκιλες επιρροές.
Το μοτορχεντικό punk είναι και εδώ ορατό στο γυμνό αυτί και μια θρασοναϊντίλα είναι επίσης εμφανής σε κάποια τραγούδια.
Όπως και να έχει μιλάμε και πάλι για ένα εξαιρετικό album από τους τύπους από το Ohio και ας απευθύνεται πλέον σε μακρυμάλληδες punks.

Το “No Peace in our Time” (1995) είναι το ένατο και τελευταίο (για τότε) album τους και σε αντίθεση με τον προκάτοχο του δεν έχει τόσο μεταλική παραγωγή και είναι πιο κοντά ηχητικά στα προηγούμενα τους albums, αν και φαίνεται ο μοτορχεντισμός να έχει κερδίσει κατά κράτος.
Σαν songwriting θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η φυσική συνέχεια του “In The House of God” (αν εξαιρέσεις το ska του “Third World Americs”), ενώ είναι ακόμη μια θαυμάσια προσθήκη στη δισκογραφία του σχήματος, που θα έπρεπε να βγει από την αφάνεια μιας που πληροφορίες λένε πως δουλεύει για το δέκατο album της. Κομμάτια σαν τα “Mark 13” και “Mousetrap” είναι σίγουρα μέσα στη λίστα με τα πιο αξιόλογα που έχουν γράψει οι Αμερικανοί.

Το τρίτο της παρέας βασικά, δεν είναι επανέκδοση αλλά είναι μια συλλογή από τραγούδια των υπόλοιπων πέντε της σειράς με την προσθήκη δυο ακυκλοφόρητων κομματιών, των “Unholy War” και “AGRO”.
To “God Bless America” είναι ίσως η πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταυτιστείς με το έργο των Toxic Reasons ακούγοντας κομματάρες σαν τα “Destroyer”, “God Bless America”, “It’s So silly” και άλλα, που θα σε κάνουν να ψαχτείς και για τα υπόλοιπα albums, αλλά ίσως και ένα τρόπος να γαργαλήσουν την παλάμη των συλλεκτών που θα θέλουν να έχουν στη συλλογή τα δυο ακυκλοφόρητα κομμάτια.
Τα εν λόγω δυο τραγούδια δείχνουν την αγάπη των Toxic Reasons στους The Clash αφού και τα δυο θυμίζουν τους μεγάλους Βρετανούς, αν και ακούγονται από διαφορετική περίοδο τους το καθένα.

Όλα τα albums είναι remastered και θα κυκλοφορήσουν σε cd, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο https://www.plastichead.com/, όπου θα βρείτε και επανέκδοση του ντεμπούτου τους “Independence” σε βινύλιο. Καλοφάγωτα.

Facebook: https://www.facebook.com/ToxicReasonsBand/ 

432

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.