THERAPY?: “Hard Cold Fire”

ALBUM

Είδος: Alternative rock
Εταιρεία: Marshall Records
Ημερ. κυκλοφορίας: 5 Μαΐου 2023

Από τα γνήσια τέκνα των 90s,οι Therapy? ντεμπούταραν το 1991 με το “Babyteeth” και λατρεύτηκαν από το κραταιό τότε MTV, φτάνοντας με τη μουσική τους στα έγκατα της Γης.

Πάντα μοναδικοί στα live (τους έχω δει 4-5 φορές και ξέρω), οι Βορειοιρλανδοί είχαν πάντα συνέπεια σε αυτό που κάνουν και έτσι, φτάνουν αισίως στο δέκατο έκτο ολοκληρωμένο τους πόνημα, μια διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα.

5 χρόνια μετά το ξεσηκωτικό “Cleave” επιστρέφουν να μας συντροφεύσουν στη μετα-δυστοπική εποχή. Ο δίσκος είχε αρχίσει να γράφεται ήδη όταν ο χρόνος σταμάτησε λόγω Covid και αφού εξήλθαν από την απομόνωση, οι Therapy? αποφάσισαν πως πρέπει να μας χαρίσουν έναν δίσκο πιο χαρούμενο, παρόλο που όλη η έμπνευση ήταν ιδιαίτερα ασφυκτική εν αντιθέσει.

Έκαναν μεταβολή λοιπόν, και προσπάθησαν να βγάλουν αισιοδοξία με τη μουσική τους, η οποία δημιουργείται με γνώμονα την πιθανή ζωντανή της εκτέλεση. Και οι Therapy? αυτό καταφέρνουν αν μη τι άλλο. Το “Hard Cold Fire” δεν θα εκθρονίσει κάποιο από τα κλασικά τους albums σε καμιά περίπτωση, αλλά καταφέρνει να πετύχει τον σκοπό του που είναι η διασκέδαση του ακροατή και η αίσθηση πως η μπάντα είναι δίπλα του ή για να ακριβολογούμε μπροστά του, σε μια σκηνή. Δεν είναι ούτε καλύτερο από τον προκάτοχο του, “Cleave” βέβαια, αλλά απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αποτυχία.

Ο ήχος του είναι σαν βγαλμένος από χρονοντούλαπο, μυρίζει ναϊντίλα από μακριά και έχει υπέρ του δέοντος γκραντζίζουσα χροιά, ενώ αρκετά κομμάτια του θέλεις να τα ξανά ακούσεις, όπως για παράδειγμα το προσωπικό αγαπημένο “Ugly”.

Απαντώντας εν τέλει, σε στενό συνεργάτη μου στο “Ποιος ακούει, μωρέ, Therapy? ακόμα;”, απαντώ. Εγώ ακούω και θα ακούω όσο προσφέρουν albums που δεν σε κουράζουν μετά από τρεις κολλητές ακροάσεις. Και πάω για την τέταρτη, μιας που με κάνει να νιώθω όμορφα ο δίσκος αυτός.

“I am ugly and if you touch me, you will be ugly too”

Official Site: https://www.therapyquestionmark.co.uk/

379

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.