THEM: “Return To Hemmersmoor”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: STEAMHAMMER / SPV
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020

Το “Return To Hemmersmoor” είναι ο τρίτος δίσκος των Them, μιας μπάντας που ξεκίνησε σαν tribute συγκρότημα στους King Diamond και μας έδωσε ένα αρκετά καλό ντεμπούτο το 2016, το “Sweet Hollow”. Πριν δύο χρόνια κυκλοφόρησαν το “Manor of the Se7en Gables” στο οποίο υπήρχαν κάποιες σημαντικές και όχι τόσο πετυχημένες αλλαγές στο στυλ της μπάντας, οπότε η νέα αυτή κυκλοφορία είναι κομβική για το status του συγκροτήματος.

Το “Return To Hemmersmoor” είναι και αυτό concept horror δίσκος, ουσιαστικά το τρίτο μέρος της ιστορία που ξεκίνησε στο “Sweet Hollow” και είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο του Stefan Kiesbye, “Hemmersmoor”. Έτσι έχουμε για άλλη μια φορά ένα δίσκο που διακρίνεται για την θεατρικότητα και την στοιχειωμένη ατμόσφαιρα του, άλλωστε πάλι, τρία από τα 12 κομμάτια είναι ιντερλούδια που βοηθάνε στην αφήγηση του δίσκου.

Στο νέο album έχουμε κάποιες αλλαγές, με τρία να είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν το “Return To Hemmersmoor” από τον προκάτοχο του. Πρώτον, έχουν ευτυχώς δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην μελωδία και καλά έκαναν γιατί στη προσπάθεια τους να μην ακούγονται σαν κλώνοι του “Βασιλιά”, το είχαν παρακάνει με το thrash και δεν τους πήγαινε. Δεύτερον, οι συνθέσεις είναι σαφώς πιο προσεγμένες και καλύτερα δουλεμένες. Τρίτον, το album έχει μεγαλύτερη ποικιλία όσο αφορά τις heavy/power επιρροές του. Έτσι οι Them καταφέρνουν να φτιάξουν ένα δίσκο που αξίζει να τον ακούσεις αρκετές φορές και έχει και 3-4 τραγούδια που θα μείνουν σε αντίθεση με το “Manor of the Se7en Gables. Ειδικά τα τρία πρώτα κομμάτια είναι αρκετά “δυνατά” και είναι κρίμα που ο δίσκος κάπου στη μέση “κρεμάει” , ξαναπαίρνοντας τα πάνω του προς το τέλος, με τους Them να χάνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια δουλειά για την οποία θα μιλάνε όλοι. Το συνολικό θετικό πρόσημο ενισχύουν επίσης η πολύ καλή παραγωγή, η ανεβασμένη απόδοση της μπάντας και η εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο τραγουδιστής τους, KK Fossor.

Νομίζω ότι οι Them με το νέο album κατάφεραν και έσωσαν την παρτίδα και αν συνεχίσουν με τη παρούσα συνταγή νομίζω ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Αναμφίβολα το “Return To Hemmersmoor” είναι πολύ καλύτερο από τον άγευστο προκάτοχο του, ξαναφέρνει το συγκρότημα στο σωστό δρόμο και είναι μια καλή μουσική πρόταση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Facebook: https://www.facebook.com/thembandofficial

560

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.