THE WIZAR’D: “Subterranean Exile”

ALBUM

Είδος: Doom Metal
Δισκογραφική: Cruz del Sur Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2020

Τέταρτο album για τους Αυστραλούς The Wizar’d οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια είναι από τους πιο αξιόλογους αντιπρόσωπους της “old school” doom σκηνής. Το “Subterranean Exile” είναι ο πρώτος τους δίσκος μετά από επτά χρόνια και διαδέχεται το πολύ καλό “Ancient Tome of Arcane Knowledge”.

Το doom κουαρτέτο από την Τασμανία συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, με τη μουσική τους να έχει κυρίως επιρροές από Pagan Altar, St. Vitus και Witchfinder General, ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο από τη μέση doom μπάντα που έχει ως βάση τους Black Sabbath ή τους Candlemass. Σε αυτό το εκλεκτικό μίγμα έρχεται να προστεθεί και το επικό πνεύμα των Manilla Road, ειδικά στο δεύτερο μισό του δίσκου. Στο “Subterranean Exile” όλες οι συνθέσεις είναι αρκετά καλές και διατηρούν το ενδιαφέρον του ακροατή αμείωτο. Σε αυτό συμβάλλει και η μικρή διάρκεια των συνθέσεων, με μέσο όρο τα πέντε λεπτά, με τη συνολική διάρκεια του “Subterranean Exile” να μην ξεπερνάει τα 35 λεπτά.

Οι Αυστραλοί ενώ πετυχαίνουν να φτιάξουν τη μυστικιστική ατμόσφαιρα που χρειάζονται λόγω της αγαπημένης τους occult θεματολογίας, ευτυχώς γι’ αυτούς μάλλον δεν το παίρνουν τελείως στα σοβαρά και έτσι δεν ακούγονται γραφικοί. Ένα-δύο τραγούδια μάλιστα τα λες και “ανεβαστικά”. Τα φωνητικά του τραγουδιστή της μπάντας Ol’ Rusty είναι από τις περιπτώσεις “love or hate them”, στην περίπτωση όμως των The Wizar’d ταιριάζουν 100% και συμβάλλουν στην όλη ατμόσφαιρα του album. Τύμπανα και μπάσο βγάζουν αρκετό “όγκο” και “δύναμη” και αποτελούν τη βάση του υπέροχου γήινου ήχου της μπάντας. Επίσης έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στις κιθάρες, με τον δίσκο να διαθέτει “στοιχειωμένα” riffs και solos που σε προκαλούν να κάνεις “air guitar”.

Οι The Wizar’d για δεύτερη συνεχόμενη φορά κυκλοφορούν έναν πολύ αξιόλογο δίσκο, παραμένοντας πιστοί στις επιρροές τους. Μπορεί το “Subterranean Exile” να μην συγκινήσει όσους αρέσκονται σε πιο σύγχρονα ακούσματα, αλλά σίγουρα αποτελεί μία πολύ ποιοτική προσθήκη στο είδος που υπηρετούν. Από τα albums που αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας.

Facebook: https://www.facebook.com/arcanemetalmagick/

535

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.