THE TEA PARTY: “Blood Moon Rising”

COMPILATION

Είδος: Alternative Rock
Εταιρία: InsideOut Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Νοεμβρίου 2021

Όσοι γνωρίζουν τι εστί The Tea Party, καταλαβαίνουν τη σημαντικότητα μιας κυκλοφορίας από το καναδικό τρίο.
Η καριέρα τους απαριθμεί ουκ ολίγες διακρίσεις και βραβεία, ενώ το ότι έχουν πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, μόνο τυχαίο δεν είναι. Από το 1991 έως και το 2004, τα album τους απασχόλησαν πάμπολλες δισκοθήκες, ενώ το “The Ocean at the End” του 2014, το οποίο αποτέλεσε και το στουντιακό reunion του group, ήταν μία καθόλα τίμια επιστροφή, γεμάτη όμορφες συνθέσεις.

Έπρεπε να περάσουν 5 ολόκληρα χρόνια για να υπάρξει κάτι νέο από το σχήμα, με το self-released “Black River” EP του 2019, να σηματοδοτεί και την 30η επέτειο των The Tea Party, η οποία προφανώς βρήκε τοίχο ελέω πανδημίας.

2 χρόνια λοιπόν μετά (και συνολικά 7 μετά το τελευταίο τους full length), οι Jeff Martin, Jeff Burrows και Stuart Chatwood, συγκεντρώνουν τα κομμάτια που έγραψαν όλο αυτό το διάστημα και το μοιράζονται με το κοινό τους, μέσω της Inside Out.

Τι έχουμε εδώ τελικά; Έναν δίσκο που περιέχει το προαναφερθέν “Black River” EP παρέα με 5 νέα τραγούδια, ενώ η digipack έκδοση διαθέτει 3 ακόμα (2 διασκευές και 1 live εκτέλεση του “Way Way Down”).

Το εναρκτήριο “Black River” διαθέτει την Zeppelinική χροιά που αγκάλιασαν και οι Rival Sons, αποτελώντας, μαζί με το “Way Way Down”, μία από τις λίγες uptempo στιγμές του “Blood Moon Rising”, μιας και γενικά το κλίμα που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας είναι ιδιαίτερα αισθαντικό, με τα μέλη να κάνουν σαφές πως έχουν πλέον περάσει τα 50. Πειράζει αυτό; Καθόλου. Θα ήθελα όμως λίγη περισσότερη ενέργεια ή ένα τσικ από τον πειραματισμό του παρελθόντος; Εννοείται!

Στον δίσκο θα βρεις πραγματικά όμορφα τραγούδια (βλέπε “Sunshower”, “Shelter”, “The Beautiful” κτλ), όπως και μία εξαιρετική διασκευή στο “Out on the Tiles” των Led Zeppelin. Εάν δε, αποκτήσεις την digipack έκδοση, σε περιμένουν οι πολύ ενδιαφέρουσες εκτελέσεις των “Isolation” και “Everyday Is Like Sunday” των joy Division και Morrissey αντίστοιχα.

Το “Blood Moon Rising” δεν θα αλλάξει κανενός τη ζωή, ούτε αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να γνωρίσει κάποιος το σχήμα. Παρόλα αυτά, είναι μια όμορφη “συλλογή” των καλλιτεχνικών ανησυχιών της μπάντας τα τελευταία χρόνια, η οποία θα χαροποιήσει τους fan της, αρκεί να μην μπουν στη διαδικασία σύγκρισης με το παρελθόν, γιατί εκεί ένα μεγάλο “meh” θα πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους.

Εν ολίγοις, αν είσαι οπαδός των The Tea Party, θα περάσεις καλά με το νέο album τους, το οποίο χαρίζει όμορφες στιγμές, αλλά το καλτσόν σου δεν θα το σκίσεις.

Facebook: https://web.facebook.com/theteapartyband

578

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.