THE BOUNCING SOULS: “Ten Stories High ”

ALBUM

Είδος: Punk rock
Δισκογραφική: Pure Noise Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Μαρτίου 2023

Τους Bouncing Souls τους έμαθα από εκείνη της σειρά split albums της Better Youth Organization Records όπου μοιράζονταν χώρο με τους αγαπημένους μου Anti-Flag (διαβάστε την κριτική και του δικού τους νέου album). Εκείνη την περίοδο μεσουρανούσαν punk rock μπάντες σαν τους Green Day, τους Rancid και τους Blink 182 και γενικά το αμερικανικό punk rock είχε αρχίσει να φλερτάρει πολύ επικίνδυνα με pop φόρμες, δημιουργώντας αρκετές φορές, αμφιβόλου ποιότητος αποτελέσματα.

Ας περάσουμε όμως στο θέμα μας που είναι το νέο δωδέκατο album της μπάντας από το New Jersey. Δωδέκατο αν μετρήσουμε ως νέο album το “Volume 2” που περιείχε μόνο ένα τελείως καινούργιο κομμάτι και επανεκτελέσεις παλαιοτέρων. Όπως και να έχει οι BS αυτή τη φορά κάνουν κάτι διαφορετικό, σε σχέση με τη θεματολογία των στίχων τουλάχιστον. Εν μέσω καραντίνας, οι BS ήρθαν σε επαφή με πολλούς οπαδούς τους, οι οποίοι μοιράστηκαν προσωπικές τους ιστορίες μαζί τους. Εκείνες καταγράφηκαν και μετατράπηκαν σε έμπνευση για τα 10 κομμάτια του “Ten Stories High.”

Οι Bouncing Souls χτίζουν λοιπόν μια δεκαόροφη πολυκατοικία με ένα τραγούδι για κάθε όροφο και εσείς θα καθίσετε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας, όπως ο κύριος στο εξώφυλλο και θα παρακολουθείτε τους απέναντι με γατίσια περιέργεια.

Στην παραγωγή κάθεται ο Will Yip (The Mezingers) και το αποτέλεσμα φέρνει λίγο πιο κοντά μου το καλοκαίρι. Από το ομώνυμο λάκτισμα “10 Stories High”, οι BS προσφέρουν πολύ όμορφες στιγμές με εναλλαγές από γρήγορους σε αργούς ρυθμούς και δεν με κάνουν να κριντζάρω. Μια από τις κορυφαίες στιγμές του δίσκου είναι το “Vin And Casey” όπου συμμετέχει και ο εμβληματικός Kevin Seconds, ενώ κομμάτια σαν τα “True Believer Radio”, “Magnus air organ” και “Higher Ground”, θα σε κάνουν να χαμογελάς με τους κολεγιακούς punk rock ρυθμούς τους.

Σε σύγκριση με το “Simplicity” του 2016, οι ταχύτητες έχουν πέσει και η pop μεριά τους έχει ξεμυτίσει περισσότερο, αλλά η ισορροπία έχει κρατηθεί έτσι ώστε να μην γίνουν soundtrack κάποιου χαζού reality του ξεπεσμένου πλέον MTV.

To “Ten Stories High” είναι ένα ανάλαφρο διήγημα που θα διαβάσεις στην παραλία. Δεν θα σε αναγκάσει να διαβάσει όλα τα βιβλία του συγγραφέα, αλλά είναι ένα αναγκαίο αξεσουάρ για να χαλαρώσεις στις διακοπές σου. Ορισμένες φορές πρέπει ο εγκέφαλος να χαλαρώνει. Όλο θα σκεφτόμαστε, ρε μάγκες;

Το εξώφυλλο μου θυμίζει πάντως μια ταινία του Χίτσκοκ, χωρίς το σασπένς όμως.

Official Site: https://www.bouncingsouls.com/
Facebook: https://www.facebook.com/bouncingsouls/
Twitter: https://twitter.com/bouncingsoulsnj
Instagram: https://www.instagram.com/bouncingsoulsnj/

312

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.