THE BLACK CAPES: “Looks Like Death”

ALBUM

Είδος: Gothic Rock
Δισκογραφική: Council of Bones/ Ikaros Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 5 Μαρτίου 2022

Οι νυχτερίδες ως γνωστόν κοιμούνται όταν όλοι εμείς ζούμε τις ζωές μας και μόνο αν τριγυρίζεις στα σκοτάδια μπορείς να τις συναντήσεις. Που και που φορούν τις μαύρες τους κάπες και έρχονται κοντά μας για να ψιθυρίσουν τα μυστικά της νύχτας, με τους χαρακτηριστικούς τους υπέρηχους.

Σαν νυχτερίδες έρχονται και οι Black Capes δυο χρόνια μετά το προηγούμενο δάγκωμα, “Lullabies for the Dead”, για τρίτη φορά, με το “Looks Like Death”.

Για μια ακόμη φορά, οι Black Capes δίνουν στην κληρονομιά των Field of the Nephilim μια πιο hard rock χροιά (όπως έχουν προσπαθήσει παλαιότερα οι 69 eyes) και αρκετές φορές φέρνουν στο μυαλό μου τους “αυτόχειρες” Sentenced.
Φαίνεται πως ξέρουν εξ αρχής τι θέλουν να πετύχουν και απλά τώρα περιμένουν να θερίζουν τους καρπούς των κόπων τους, αφού η μπάντα έχει δέσει σφιχτά και οι συνθέσεις προσφέρονται με τρόπο ιδανικό.

Η παραγωγή ακούγεται ακόμη πιο γεμάτη από την προηγούμενη και με πανέμορφη ενορχήστρωση, το τρίτο album των Αθηναίων Γότθων μπορεί χωρίς αμφιβολία να σταθεί μεταξύ μεγάλων συγκροτημάτων του χώρου. Τα επί μέρους όργανα ακούγονται ξεκάθαρα και σε κανένα σημείο του δίσκου δεν φαίνεται να επικρατεί χάος, πράγμα εύκολο να συμβεί, πιστέψτε με. Η ηχογράφηση έγινε στα Devasoundz Studios, ενώ παραγωγή και mastering υπογράφει και πάλι ο Peter Rutcho (Parkway Drive, Deeznuts), ο οποίος από ό, τι φαίνεται έχει καταλάβει τι θέλουν να πετύχουν οι Black Capes και τους οδηγεί με ακρίβεια στον στόχο.

Όμορφες μελωδίες σαν το “The Rejects anthem”, που συνοψίζουν όλα όσα αγαπήσαμε στην gothic rock μουσική και λίγο παραπάνω αφού η μπάντα προσπαθεί να φέρει τον ήχο των 80s πιο κοντά στο σήμερα. Βέβαια, η ατμόσφαιρα περισσότερο φέρνει ρηβαϊβαλισμό, παρά σε μοντερνοποίηση, χωρίς αυτό να αφαιρεί εν τέλει, ομορφιά από το τελικό αποτέλεσμα.

Στο “Looks Like Death” θα βρείς μουσική που εμπνέει μυστικιστικό ερωτισμό και σε έλκει όπως το γλωσσικό νεύμα στο εξώφυλλο, εκπλήξεις όπως η χρήση πνευστού στο “Reset” που δίνει μια noir προσέγγιση στο κομμάτι και γενικά, ένα album που κυλάει νερό και θα ενθουσιάσει άπαντες τους εραστές του είδους.

Οι Black Capes φορούν τα καλά τους και προσκυνούν ταπεινά τον Andrew Eldritch, τον Carl McCoy, τον Peter Steele και όλους εκείνους που έκαναν την γοτθική καταχνιά τόσο ερωτεύσιμη.
Αν πίνεις το κρασί σου κόκκινο και ζεστό και δεν ενοχλείσαι που δεν περνούν τα graders να καθαρίσουν τον δρόμο μπροστά από το σπίτι σου από τα χιόνια, θα βρεις ζεστασιά στο “Looks Like Death”, ενώ οι υπόλοιποι θα καίνε εφημερίδες και καρέκλες για να μην παγώσουν.

Τώρα θέλω να ακούσω Sentenced…

Facebook: https://www.facebook.com/Theblackcapes
Bandcamp: https://theblackcapes.bandcamp.com/

738

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.