THE BLACK CAPES: “Lullabies for the Dead”

ALBUM

Είδος: Gothic Rock/Metal
Εταιρία: Dark Tunes
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Απριλίου 2020

Οι Black Capes καθρεπτίζουν το είδος του gothic που μπορεί να με κρατήσει αφυπνισμένο. Δεν είναι μονοδιάστατο και δεν είναι μονοσυναισθηματικό. Τι σημαίνει όμως, αυτή η λέξη που μόλις χρησιμοποίησα; Δεν έχει στόχο να υπογραμμίσει αποκλειστικά τον ρομαντισμό μέσα από τη μουσική ή την κατάθλιψη, αλλά τα συνδυάζει όλα με τρόπο που μου αρέσει πολύ.

Οι Αθηναίοι γνωρίζουν καλά μέσα τους, πως το gothic είναι ο εκπρόσωπος της “μαυρίλας”, της ψυχολογικής κατάπτωσης, της στενοχώριας και της απογοήτευσης, αλλά επιλέγουν να αφήσουν μια χαραμάδα ακάλυπτη, έτσι ώστε λίγο φως να περάσει. Άλλοτε γιατί αυτό θα δώσει νόημα στο σκοτάδι που η μουσική τους εκφράζει, άλλοτε για να το φυλακίσουν και να παίξουν μαζί του.

Μέλη με εμπειρία και κατάρτιση στα όργανα που κρατάνε, έχουν σαφές πλάνο για το που πάει η μουσική τους και έχουν καταφέρει να δομήσουν το δικό τους οικοδόμημα, χρησιμοποιώντας συνετά υλικά, ήδη υπάρχοντα.

Η φωνή που βγάζει ο Alex (επίσης στους Potergeist), με παραπέμπει στους Sentenced (δεύτερης περιόδου με φωνητικά του Ville Laihiala), ενώ η μουσική συνδυάζει περίφημα την πιο rock μορφή του είδους (Sisters of Mercy/Field of the Nephilim) με την πιο metal (Tiamat/Moonspel όταν αυτή είχαν “πνιγεί” από την ασφυξία του gothic), με κάποια πιο hard rock ξεσπάσματα που θυμίζουν την 69 Eyes εποχή του “Blessed Be”.

Η παραγωγή που έχει γίνει με τη βοήθεια του πολύπειρου Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts), όπως έγινε και με το ντεμπούτο τους “All These Monsters”, έχει δώσει μοναδικό όγκο στη μουσική τους, η οποία μπορεί να παίξει μπάλα σε μεγάλες κατηγορίες.

Χωρίς να είναι καινοτόμο, είναι αντιπροσωπευτικό του μοναδικού προφίλ που έχουν χτίσει οι Black Capes και έτσι, τα 40 λεπτά κυλούν νεράκι. Από το εναρκτήριο “And I Wait”, την εύστοχη προσέγγιση στο “Rain” των θεών The Cult, στο αλέγκρο “The Blood is the Life” και στο hit του δίσκου “The Beyond the Grave”, τα τραγούδια του “Lullabies for the dead” έχουν χαρακτήρα και στιβαρή δομή.

Οι πέντε φίλοι με τις κάπες πετυχαίνουν διάνα με τη δεύτερη τους προσπάθεια και φτιάχνουν έναν εξαιρετικό κόσμο για εκείνους που γουστάρουν περιπάτους ανάμεσα σε μνήματα, κρατώντας το χέρι του αγαπημένου τους βρικόλακα.

Αξιοπρόσεκτο δημιούργημα, αρκετά βήματα ανώτερο από τον προκάτοχο του και δείχνει πόσο πολύ ταιριάζουν μουσικά τα μέλη της μπάντας, που περιμένουμε να μας προσφέρουν ακόμα καλύτερα albums στο μέλλον.
Μη φοβάσαι τη νυχτερίδα στο εξώφυλλο, να σε μυρίσει θέλει!

Facebook: https://www.facebook.com/Theblackcapes/
Bandcamp: https://theblackcapes.bandcamp.com/
Twitter: https://twitter.com/theblackcapes
Spotify: https://open.spotify.com/artist/180v9Qh92pqu4wXDcudKNx

555

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.