SPARN DAME: “Bitter Cherry”

ALBUM

Είδος: Alternative Garage Rock
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Μαΐου 2022

Sparn σημαίνει μια υποθετική περιγραφή μιας περίπλοκης οντότητας και είναι το όνομα ενός δρόμου που βρήκε λιμάνι στην πόλη μας και μεταμορφώθηκε σε κυρία.

Ακούγοντας το ντεμπούτο τους “Bitter Cherry” κάνω τη διαπίστωση πως το αθηναϊκό τρίο όντως είναι μια περίπλοκη οντότητα. Εμπεριέχοντας πολλά επί μέρους στοιχεία, καταφέρνει να έχει δική του προσωπικότητα ακόμη και αν ο ήχος ακούγεται τόσο εξοργιστικά οικείος, αλλά δεν μπορείς να αρθρώσεις την κατάλληλη λέξη ή σύγκριση για να τον περιγράψεις.

Υποβόσκει πάντα μια όμορφη post punk ατμόσφαιρα, τύπου Smiths, ενώ ξεσπούν αρκετές φορές σε μια έντονη garage ψυχεδέλεια, ενώ υπάρχει alternative ενέργεια που μπορεί να θυμίσει Pixies και αρκετή μουσική αλητεία.

H παραγωγή είναι γδαρμένα βρώμικη που μοιάζει με απόπειρα της ως άνω κυρίας να περάσει γυμνή από κήπο με αγκάθια και στο τέλος να βγει αλώβητη. Η μίξη και το mastering θα έλεγα πως ταιριάζει γάντι στους Sparn Dame, αφού μεταφέρει τον ακροατή ενδεχομένως στη σωστή χρονική διάσταση, όπου παρόμοιες μουσικές προσπάθειες βρίσκονται καλά κρυμμένες.

Σίγουρα θα αρέσει σε φίλους των Bazooka, ενώ και το ελληνόφωνο “Έτος οτιδήποτε” είναι ένα από τα μεγάλα highlights του album.

Για να μη μακρηγορώ, το “Bitter Cherry” είναι μια ισχυρή δήλωση για τους Sparn Dame που μας εξηγούν μουσικά, πως αυτό είναι μόνο η αρχή.

Θα τους δούμε ζωντανά να ανοίγουν τη βραδιά των Fuzztones στο Gagarin205 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

Facebook: https://www.facebook.com/SparnDame
Instagram: https://www.instagram.com/sparndame/
Bandcamp: https://sparndame.bandcamp.com/

439

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.