The Fuzztones @ Gagarin 205

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Laika Productions παρουσιάζει
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου
The Fuzztones @Gagarin 205
opening act: Sparn Dame

O “σαμάνος” Rudi Protrudi και η παρέα του έρχονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην πόλη!
Τρία χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Λιοσίων, οι Fuzztones επιστρέφουν για μια ακόμα φορά στον τόπο του εγκλήματος. Οι μυημένοι ξέρουν πως τους περιμένει το απόλυτο garage punk όργιο… rock\’n\’roll ύμνοι , «δολοφονικά» riffs, εθιστικά refrains, ένταση, ενέργεια, δυναμισμός. Όλα σε υπερβολικές δόσεις. Ένα εκρηκτικό μείγμα αθάνατης νεοϋορκέζικης αλητείας και βρώμικου cult.

Όπως είχε γράψει στην Lifo ο αείμνηστος Νίκος Τριανταφυλλίδης “Μ’ έναν σατανικό τρόπο, η μπάντα του Rudi Protrudi προσηλυτίζει νέους πιστούς σε μια ροκ εν ρολ αίρεση, ανανεώνοντας διαρκώς το ποίμνιό της. Πιστεύω ειλικρινά πως ο Rudi είναι ένας σαμάνος που διαιωνίζει τρομερά μυστικά ως ιερέας, μάγος και γιατρός της ροκ εν ρολ θρησκείας. Όταν τον ρωτάς για το ελιξίριο της νεότητάς του, αυτός χαμογελάει ειρωνικά.”

Opening act: Sparn Dame
Οι μουσικές πηγές που αντλούν οι Sparn Dame είναι ο alternative ήχος των 90’s με songwritting βασισμένο σε μελωδίες, η αναφορά στην τραγουδοποιία pop 80’s σε πιο rock φόρμες και δυνατά grooves, καθώς επίσης δεν εκλείπει και η post punk αισθητική σε στιγμές ή ο δανεισμός φολκ στοιχείων σε σύμπλευση με ακατέργαστα φωνητικά. Σχηματίστηκαν στα μέσα του 21 και σύντομα το καλοκαίρι του ίδιου έτους ξεκίνησαν ηχογραφήσεις για να ολοκληρωθούν ώς τα τέλη του έτους. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Βitter Cherry κυκλοφορεί στις 8/5/22 με την Ftochophone records σε κασέτα, free press σε cd και digital.

Η Sparn Dame μια φανταστική περιπλανώμενη μορφή ξετυλίγει ιστορίες gone astray dwellers στο Βitter Cherry εν Αθήναι . Ο όρος gone astray αναδύθηκε από τον Charles Dickens σε μια ιστορία για ένα παιδί που χάθηκε- ‘’παραστράτησε’’ στην πόλη του Λονδίνου, So let her breath let her sink in

Οι Sparn Dame αποτελούνται από τους Μπάμπη Μουλακάκη ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα-φωνή, ( the Bow) , Kωσταντή Κωνιό μπάσο-φωνή ( Επαναστατικόν Όλον Τίποτας, Lungs, Devamp Javu) , Κωστής Στεργίου -τύμπανα-synths-alto sax ( Prisma Flower Band, Eπαναστατικόν Όλον Τίποτας, Devamp Javu)

Στην προπώληση τα εισιτήρια κοστίζουν 20 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 22 ευρώ.
Διάθεση: ηλεκτρονικά στο www.viva.gr , τηλεφωνικά στο 11 876 και στα καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευρυπίδης , αθηνόραμα.gr , Yolenis.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00.

481