SCHIZOPHRENIA: “Chants of the Abyss”

EP

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Death Thrash Metal
Δισκογραφική: Self-Release
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Φεβρουαρίου 2023

Δείξε μου τα covers σου, να σου πω ποιος είσαι!

Ένα χρόνο μετά το καταιγιστικό ντεμπούτο “Recollections of The Insane” (review), οι Βέλγοι Schizophrenia επιστρέφουν δείχνοντας την αγάπη τους σε θρύλους του παρελθόντος.

Όπως είναι φυσικό διασκευάζουν Slayer και Morbid Angel, μιας που είναι εκπρόσωποι των δυο σκηνών που συμπληρώνουν το ηχητικό puzzle των Schizophrenia, αφού μεταξύ San Fransisco και Florida, γεννήθηκε αυτό το δυναμικό group. “Necrophiliac” από “Hell Awaits” και “Maze of Torment” από “Altars of Madness” στο ξεκίνημα, με το “Metal Meltdown” των Judas Priest να έρχεται στη συνέχεια, ξαναραμμένο στα μέτρα των Βέλγων που δείχνουν και στη συνέχεια πως δεν φοβούνται να βγαίνουν από comfort zone τους.

Στη συνέχεια για να καταλάβετε, έρχονται και εκτός metal διασκευές, με το “Bullet” των Misfits, από το παρθενικό τους “Beware” EP, αλλά και το “Race Against Time” των GBH (η καλύτερη στιγμή του ΕΡ θεωρώ), μεταξύ των οποίων μεσολαβεί το “Strike of the Beast” των Exodus, συμπληρώνοντας το ΕΡ με έξι διασκευές που αποκαλύπτουν τις επιρροές της μπάντας και βοηθάει όλους μας να τους καταλάβουμε λίγο καλύτερα.

Αν μη τι άλλο, οι Schizophrenia έχουν την ικανότητα να προσαρμόζουν κάθε κομμάτι επάνω τους και να το κάνουν δικό τους, κάνοντας ακόμη και ένα άχαρο ΕΡ διασκευών, ελκυστικό.

Βέβαια, αν δεν εντυπωσιάστηκες από το full length album της μπάντας, μην περιμένεις να ενθουσιαστείς με το “Chants of the Abyss” που έρχεται απλά να προσθέσει λίγα παραπάνω χρήματα στον κουμπαρά των Βέλγων, για να χρηματοδοτήσει το επόμενο κοπάνημά τους.

ΣΧΙ ΖΟ ΦΡΕ ΝΕΙΑ ΛΑΛΑ ΛΑΛΑ ΛΑΛΑ…

Facebook:https://www.facebook.com/Schizophrenia.Officialband/

222

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.