SCHIZOPHRENIA: “Recollections of the Insane”

album

Είδος: Death Thrash Metal
Δισκογραφική: Self-Release
Ημ. Κυκλοφορίας: 18 Φεβρουαρίου 2022

Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις της underground death metal σκηνής με το παρθενικό τους EP, ονόματι “Voices”, οι Βέλγοι Schizophrenia ντεμπουτάρουν με αξιώσεις, μιας και το “Recollections of The Insane” δίνει τρελό πόνο.

Old school death με thrash elements, στο στιλ των Morbid Angel, Dissection, Obituary και των λοιπών ξυλοκόπων της σκηνής, που σίγουρα έχει τις συνθέσεις και τα φόντα για να αγαπηθεί παράφορα από τους λάτρης του ήχου. Προσφέρει κάτι καινούριο στο ιδίωμα; Σίγουρα όχι. Είναι όμως αρκούντως καλό, προκειμένου να ασχοληθείς; Από εμένα είναι «ναι».

9 τραγούδια που σφυροκοπούν και θυμίζουν παλιές καλές death/ thrash εποχές, με την παραγωγή του Francesco Paoli (Fleshgod Apocalypse), να βοηθάει πολύ στο τελικό αποτέλεσμα, μιας και ακούγοντας το album, αισθάνθηκα πολλάκις σαν να ακούω δίσκο που βγήκε στα mid ‘90s (κι αυτό θεωρώ πως ήταν εν μέρει και ζητούμενο για τους Schizophrenia).

Μέσα στα 43 λεπτά που διαρκεί το “Recollections of The Insane”, θα βρεις πολλούς λόγους να ασχοληθείς με το συγκρότημα και στο μέλλον, αρκεί φυσικά να γνωρίζεις a priori πως δεν μιλάμε για κάτι νεωτεριστικό που προσπαθεί να εξελίξει τον ήχο. Η μπάντα θέλει απλώς να ακολουθήσει τις νόρμες του ιδιώματος, βγάζοντας καλά και πωρωτικά κομμάτια κι αυτό ακριβώς κάνει στο ντεμπούτο της. Αν αυτό δεν σου αρκεί, τότε μάλλον δεν είσαι αρκετά ολντσκουλάς για τα γούστα τους.

https://www.facebook.com/Schizophrenia.Officialband/

672

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.