SATOR: “Return of The Barbie-Q-Killers”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Hard Rock
Εταιρία: Wild Kingdom
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Ιουλίου 2022

Οι Sator είναι ένα ιστορικό σουηδικό συγκρότημα που μονο αν είσαι πραγματικά “χωμενος” στα εντός της σκανδιναβικής χώρας ύδατα μπορείς να γνωρίζεις.

Ιδρύθηκαν το 1981 και τώρα φτάνουν μόλις στο ένατο album τους. Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσε να πει κανείς πως παίζουν rock n roll, μιας που κάθε κομμάτι του νέου τους album έχει διαφορετικό ύφος.

Από το εναρκτήριο enarkthrio action rock και άκρως Ηellacopter-ικό “Get out of my way”, στο πιο χορευτικό “Shimmy shake”, στο σχεδόν pop punk “Brown eyed son” ως τα πιο Beach boys-ικά “Pumps..” και “Do the fast”, οι Sator δεν φοβούνται ακόμη και να παίξουν καθαρό punk rock στο “Out of time” και να δώσουν με αυτό το album, ένα κομμάτι για τον καθένα μας.

Θα αναρωτηθεί κανείς “που πήξε η συνοχή”, “έμεινε έξω από το studio” θα απαντήσω εγώ. Η έμπνευση των Sator δεν έχει σχέση με συγκεκριμένο προσανατολισμό , αλλά γουστάρει όλο το φάσμα του rock n roll, η μπάντα έχει σίγουρα punk attitude και από θέμα παραγωγής είναι άρτιοι. Το τελευταίο δεν είναι βέβαια, καθόλου περίεργο μιας που ο frontman τους, Chips Kiesby έχει κάνει παραγωγές σε The Hellacopters, Millencolin και Sahara Hotnights, οπότε γνωρίζει καλά το σπορ.

Σε ποιους απευθύνεται; Σε όσους αγαπάνε τη ρυθμική και ενίοτε γρήγορη μουσική. Το “Return of The Barbie-Q-Killers” περιέχει 24 σύντομα σε διάρκεια κομμάτια, ενώ στα “Hall” και “Gå till Gud” θα τους ακούσετε να τραγουδούν και στη μητρική τους.

Μια καλοκαιρινή κυκλοφορία αν μη τι άλλο.

Official Site: https://www.sator.se/
Facebook: https://www.facebook.com/satorsweden/

776

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.