SARKASM: “As Empires Decay”

ALBUM

Είδος: Death/ Thrash Metal
Εταιρεία: Xtreem Music
Ημ. κυκλοφορίας: 26 Ιανουαρίου 2023

Σαρκασμός: η έντονη κοροϊδευτική ειρωνεία, το να κοροϊδεύω κάποιον με πλάγιο τρόπο.
Το κουϊντέτο από το Quebec του Καναδά όμως, δεν σαρκάζεται τη μουσική. Ό,τι κάνουν το κάνουν με σεβασμό και σοβαρότητα.

Η αρχή του “κακού” έγινε το 1991 και μέχρι το 1994 που η μπάντα μυστηριωδώς διαλύθηκε, πρόλαβε να κυκλοφορήσει 4 demos, και φτάσαμε 30 χρόνια μετά, με την αυθεντική σύνθεση της μπάντας, να διατίθεται το ντεμπούτο τους, “As Empires Decay”.

Όπως καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, δεν μιλάμε για νεανίες που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, αλλά για πέντε πεπειραμένους (από θέμα ηλικίας τουλάχιστον) μουσικούς που χρόνια μετά πραγματοποιούν το όνειρο τους.

Οι Sarkasm είναι καθαρά επηρεασμένοι από το thrash metal του Bay Area, και ειδικότερα από τους Testament και Slayer, αλλά μιας που είπαν να “μετοικήσουν” νότια πέρασαν μια βόλτα από Florida να ψωνίσουν λίγο Death.

Δεν διστάζουν να επιδείξουν τεχνική, είτε με κιθαριστικά solos, είτε με δίκασες και άλλες ντραμιστικές ποικιλίες, και ομολογώ πως τα καταφέρνουν αρκετά καλά σε όλες τους τις προσπάθειες. Η μπάντα ακούγεται εξαιρετικά δεμένη και η παραγωγή μεστή, κομμάτια σαν το “Man Made Monster” μπορεί να σου μείνουν στο μυαλό και να αρχίσεις μια άνευ όρων αναδρομή στις μεγάλες στιγμές του είδους στα 80s-90s.

Βέβαια μην περιμένεις κάτι ανανεωτικό (δεν είμαι σίγουρος πως υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο, αφού οι Voivod έχουν πάει τα όρια του είδους όσο πιο πέρα είναι δυνατό) ή πρωτόγνωρο, αλλά αν είσαι φίλος θα χτυπήσεις τα πόδια σου ρυθμικά στο πάτωμα, φλερτάροντας με την παρατήρηση του γέρου από κάτω.

Εν τέλει όμως, θα το πρότεινα καθαρά και μόνο σε ορκισμένους οπαδούς του είδους, γιατί για τους άλλους είμαι σίγουρος πως κάτι πιο πωρωτικό θα κυκλοφορήσει.

Facebook: https://www.facebook.com/sarkasmqc/
Bandcamp: https://xtreemmusic.bandcamp.com/album/as-empires-decay

503

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.