RAVENOUS DUSK: “The Dead Of Night”

EP

Είδος: Black metal
Εταιρεία: Seance Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31 Μαρτίου 2022

Με αυτό το EP μάς συστήνονται οι Ravenous Dusk. Μέχρι τώρα, λίγες πληροφορίες είναι διαθέσιμες για το σχήμα από την Αυστραλία. Σύμφωνα με αυτές, είναι ένα νεότευκτο black metal project του Wraith των Nazxul, ο οποίος αναλαμβάνει τα φωνητικά, τις κιθάρες και τα πλήκτρα, έχοντας στο πλευρό του τον Balam (Pestilential Shadows) να παίζει το μπάσο.

Στα τέσσερα tracks του “The Dead of Night” οι Ravenous Dusk θέλουν να παίξουν βαμπιρικό black metal, με μια έντονα ατμοσφαιρική και μελωδική πλευρά. Δηλώνουν ότι εμπνέονται από τα μεγάλα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1990, κυρίως τους Satyricon, τους Emperor και τους Dissection, πράγμα που εγώ, τουλάχιστον, δεν το πολυακούω. Πράγματι, υπάρχει μια αισθητή παρουσία από majestic, πληκτράτη ατμόσφαιρα, κάπως ανιαρή όμως, πολύ ανοιχτά και απλωτά riffs, κάποια πολύ μελωδικά, που δεν κάνουν καμιά φοβερή εντύπωση και συχνά χάνονται μέσα στο ηχητικό σύμφυρμα.

Αρκετά ανάλατο το αίμα που ρουφάει το βαμπίρ των Ravenous Dusk, και δεν ξέρω πώς θα τα βγάλει πέρα έτσι για μια αιωνιότητα. Ίσως οι σκληροπυρηνικοί fans του ήχου να διατίθενται να αφιερώσουν στο “The Dead of Night” τον χρόνο που ισοδυναμεί με δύο εθελοντικές αιμοδοσίες. Εγώ, πάντως, πάω να τραβήξω τις κουρτίνες για να μπει μέσα λίγος ήλιος.

Facebook: https://www.facebook.com/RavenousDusk

645

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.