PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS: “We’re The Bastards ”

ALBUM

Είδος: Hard rock
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Νοεμβρίου 2020

Μια μεγάλη προσωπικότητα, ο σύντροφος για περίπου 35 χρόνια του Lemmy στους Motorhead, o μεγάλος Phil Campbell, μάλλον διανύει μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους του και επιστρέφει με το δεύτερο album παρέα με άλλους 4 μπάσταρδους. Ποιούς; Μα τους γιούς του φυσικά συν τον Neil Starr πίσω από το μικρόφωνο.

Μετά το “The Age Of Absurdity” που κυκλοφόρησε πριν δυο χρόνια περίπου με τους Bastard Sons του, ο Phil και η οικογένειά του προσφέρει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε. Καθαρό rock ‘n’ heavy σαββατιάτικων διαθέσεων (με κανονικότητα όμως) με απαραίτητη την πόση αναλόγων ηδυπότων, σε κομμάτια που είτε θυμίζουν την ένδοξη πορεία των Motorhead, είτε ολάκερη τη hard rock παραγωγή όλων των δεκαετιών.
Εξαιρετικές riffoσειρές από τον βετεράνο, πάθος, ενθουσιασμός, πανέμορφα ρεφρέν από τον Neil και γενικά μια πρωτοφανή ζωντάνια, πράγμα που δείχνει ότι τουλαχιστον συνθετικά, βαστάει αδιαμφισβήτητα η περδικούλα του. Με φοβερό σύγχρονο ήχο που σίγουρα θα στρέψει τα αυτιά του ακροατή.

Πολύ καλά τα “Hate Machine”, “Son of a Gun”, “Animals”, “Keep Your Jacket On”, “Lie to me” και το σχεδόν punk “Destroyed” τα οποία ζέχνουν Lemmy-ίλα, southerns αναφορές στα στακάτα “Desert Song”, “Riding Straight To Hell” και “Born To Roam” και εξαιρετικός slow επίλογος με το “Waves” το οποίο και κλείνει έναν αξιοπρεπέστατο δίσκο. Αισθητικώς, το “We’re The Bastards” είναι μια ξεκάθαρα “έξω καρδιά” δουλειά από τον Campbell, βασισμένο στο ατόφιο αμερικανικής τεχνοτροπίας hard rock.

Δεν περιέχει κάτι καινοτόμο (αυτό έλειπε) αλλά οι παλαίουρες rockers θα το γουστάρουν. Είναι μια γενικότερη μουσική περίληψη του Campbell που με τον τρόπο αυτό τιμά το παρελθόν του μα και όσους ήταν δίπλα του σε όλο αυτό το μουσικό ταξίδι. Ο γερόλυκος ακόμη ουρλιάζει, πιο άγαρμπα και με τσιγαρόβηχα πλέον αλλά ειναι τελείως άνετος σε όσα επιχειρεί. Χίλια μπράβο του από εμένα.

Facebook: https://www.facebook.com/PhilCampbellATBS/

Official page: http://www.philcampbell.net/

561

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.