NOIZ RITUAL: “Embrace The Noiz”

EP

Είδος: Alternative/Hard rock/post grunge
Eταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 14 Μαΐου 2024

Το αθηναϊκό κουαρτέτο αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά και κατά καιρούς μας έχουν απασχολήσει εδώ στο rockway.gr.

Αρχόντως του Γιάννη Βάρβα των 4lt, τον οποίον θυμάμαι να έχω εκθειάσει ζωντανά για τις φωνητικές δυνατότητες του, και του Νίκου Χριστόλη (Four Sides of Strange, ex-Ghost Season, ex-Potergeist) στην κιθάρα, η μπάντα περιλαμβάνει τους Μανταλένα Κρικελλή (Vegan Mosquitoes, Heavenblack, ex Lost Arcadia) στα drums και Ηλία Ξηρογιάννη (Imperfection) στο μπάσο. Ο τελευταίος δυστυχώς ή ευτυχώς, όπως μας ενημερώνει το control, μετανάστευσε και άφησε τον Yul Sada (Afterblood, Sticky Dog) στο πόδι του, χωρίς όμως να παρατά τελείως το σχήμα, αφού θα εμφανίζεται ως guest σε κάθε ευκαιρία.

Πρώτα από όλα, άλλη μια γάτα κοσμεί μια εγχώρια κυκλοφορία φέτος (μετά τον Fenriz του Κότση στο “All things black” των Saturday Night Satan). Έπειτα, η παραγωγή του album είναι μπετόν αρμέ και πολύ προσεγμένη και έχει γίνει από τον Χριστόλη, με τη βοήθεια του Έκτορα Τσολάκη στη μίξη και του Steve Lado στο mastering.
Ηχητικά μου φέρνουν στο μυαλό, κάτι ανάμεσα στους Creed και τους Alter Bridge, σε έναν ήχο 100% αμερικανοθρεμένο, ενώ αυτά τα 14 λεπτά θα φανούν χρήσιμα τώρα που ο καύσωνας κρεμάται πάνω από τα κεφάλια μας, αφού το αλέγκρο ύφος του “Embrace The Noiz” ρουφιέται σαν κρύα μπίρα.

Το “Embrace the Noiz” λοιπόν, δημιουργεί μια “λεβέντικη” πρώτη εντύπωση και σηματοδοτεί την αρχή ενός όμορφου ταξιδιού. Θα είμαστε εδώ με τη βαλίτσα στο χέρι λοιπόν, να περιμένουμε τους Noiz Ritual να έρθουν να μας πάρουν.

Bandcamp: https://noizritual.bandcamp.com/album/embrace-the-noiz
Instagram: https://www.instagram.com/noizritual
Facebook: https://www.facebook.com/noizritual

619
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2160 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.