Ninkasi, Morphing Jar, Mr.Trickster (16/3/2024) An Club

Σάββατο 16 του μηνού μαζευτήκαμε όσοι δεν φύγαμε για χαρταετούς, λαγάνες και χαλβάδες (να φεύγετε πιο συχνά, υπέροχη μισοάδεια Αθήνα) στο An Club για την παρουσίαση του παρθενικού δίσκου των Ninkasi.

Καλεσμένοι στο πάρτι αυτό, εκτός από τον κόσμο, ήταν και οι Morphing Jar και Mr. Trickster

Οι τελευταίοι σήμαναν και την αρχή της βραδιάς κατά τις 21:10, όσο ο κόσμος ακόμα μαζευόταν, και για κάτι παραπάνω από μισή ώρα ανέλαβαν να ζεστάνουν το υπόγειο. Το κατάφεραν με κομμάτια μέσα από το μοναδικό ως τώρα EP τους “Teach me How the World Isn’t” που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του ’23, όπως “Land of Tomorrow”, το οποίο όπως μας είπαν έχει να κάνει με την παραπληροφόρηση που βρίσκεται παντού γύρω μας (και πολύ σωστά τα λένε) και το πολύ ωραιο “Overlord” με το οποίο ξεκίνησαν.

Καλή εμφάνιση απ’ τους νεαρούς (πόνεσε η μέση μου και μόνο που έγραψα αυτήν τη λέξη), που ανά στιγμές μου έφεραν στο μυαλό Radiohead και Incubus, και μάλιστα αναγκάστηκαν να παίξουν με αναπληρωματικό ντράμερ λόγω κάποιου θέματος, γεγονός που δεν φάνηκε να τους επηρεάζει αρνητικά όμως.

Διάλειμμα για μπίρες και καμιά κουβέντα, μέχρι ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του αθηναϊκού τρίο ονόματι Morphing Jar να ξεκινήσει το σετ τους με μια κραυγή. Καθαρή γκραντζίλα που -σε σημεία- μου θύμισε Bush, με έντονα sludge στοιχεία. Έπαιξαν τραγούδια από το άλμπουμ τους “Ink Stained Days”, ξεκινώντας με τα “You Can Have it All”, “Sleep”, “Blame” και θα συνεχίσουν με μια ωραία διασκευή του “Drain You” των Nirvana. Πίσω στα δικά τους κομμάτια, “Five Months Rule” και “Colours” μερικά εξ αυτών.

Μέχρι τις 22:30 ανέβασαν ταχύτητα στο An και προετοίμασαν για τα καλά τον αυξημένο κόσμο για αυτό που θα ακολουθούσε. Kudos στον μπασίστα για την εκπληκτική στολή μονόκερου, και το γενικά πολύ καλό σετ της μπάντας αλλα και για το μικρό απόσπασμα από το theme του Mπομπ Σφουγγαράκη που μας έπαιξαν.

Morhping Jar setlist
You Can Have It All
Sleep
Blames
Drain You (Nirvana Cover)
The Aftermath
Five Months Rule
Colours
Frame
Lovescars

Οι Ninkasi ανέβηκαν στην σκηνή για να μας παρουσιάσουν το ομότιτλο άλμπουμ τους (αν θες να διαβάσεις κριτική, πάτα δω) γύρω στις 22:40, ξεκινώντας με το πρώτο του κομμάτι, το “Bad Trip”. Mόνο bad δεν ήταν το trip γενικά, καθώς η εμφανής όρεξη των Ninkasi αλλά και του κοινού που μαζεύτηκε κάνανε την ώρα που ακολούθησε ιδιαίτερα fun. Βοήθησε και ο πολύ καλός ήχος (πράγμα που ισχύει για το σύνολο της βραδιάς) και η ενέργεια της μπάντας συνολικά, από την Λίνα (φωνή) που δεν σταμάτησε να χορεύει, να χοροπηδάει και να χτυπιέται, μέχρι κιθάρα, μπάσο και την ντράμερ που δεν έχασε χτύπο.

“Tough Times”, “No Laughs” και το μέχρι στιγμής αγαπημένο μου κομμάτι του δίσκου, “Serenade for the Pain”, το οποίο θα ακολουθήσει το “It’s Alright” μαζί με λίγο από το (μάλλον) αγαπημένο μου τραγούδι, “I wanna be your dog” της (σίγουρα) αγαπημένης μου μπάντας εβερ, The Stooges.

Στο “Yes Queen”, την μπαλάντα του δίσκου, η Λίνα θα μας παροτρύνει να σηκώσουμε κινητά, φακούς και λοιπές πηγές φωτός, με το κοινό να ανταποκρίνεται και να φτιάχνει ατμόσφαιρα. Το AC/DCίστικο riff του“All my Love” θα μας επαναφέρει στα γκάζια, για να ακολουθήσει το “Hey Ho”, κομμάτι που γενικά μοιάζει να είναι φτιαγμένο για να παίζεται live, από το πιασάρικό του riff μέχρι το anthemικό του ρεφρέν. Το “Be Mine” θα είναι το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ (το ακουστικό “The Underdog” έμεινε έξω) αλλά οι NInkasi, προς ευχαρίστηση του κόσμου, δεν είχαν τελειώσει εκεί.

Εξαιρετική διασκευή στο υπέροχο “R.A.M.O.N.E.S.” των Motorhead και στο “Breed” των Nirvana που είχαν την τιμητική τους, με ενδιάμεσο ένα παλαιότερο κομμάτι της μπάντας ονόματι “The Fix”. Η βραδιά θα κλείσει γύρω στις 23.45 με ακόμα ένα τραγούδι που δεν βρίσκεται στον δίσκο, το πολύ ωραιό“30something”.

Συνολικά ήταν μια άκρως διασκεδαστική βραδιά. Κόσμος και συγκροτήματα γεμάτα διάθεση, με αποκορύφωμα τους εκρηκτικούς Ninkasi που ανέβασαν την ένταση του δίσκου up to 11 και επιβεβαίωσαν την θεωρία μου πως η καλή η μπάντα στο live φαίνεται.

Ninkasi setlist
Bad Trip
Tough Times
No Laughs
Serenade
It’s Alright
Yes Queen
All My Love
Hey Ho
Be Mine
R.A.M.O.N.E.S (Motorhead Cover)
The Fix
Breed (Nirvana Cover)
30 Something

photos: Άννα Βασιλικοπούλου

436

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.