MINISTRY – “Moral Hygiene”

ALBUM

Είδος: Industrial metal
Εταιρία: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 1 Οκτωβρίου 2021

Εισαγωγή;
Τι να γράψεις κανείς πια για τους Ministry και τον ηγέτη τους Al Jourgesen;
Γνωστή η σημαντική τους προσθήκη στην ιστορία της μουσικής και στην ανάπτυξη του industrial ήχου. Γνωστή επίσης, και η συνήθης μετάδοση κοινωνικοπολιτικών μηνυμάτων μέσω των τραγουδιών τους. Αντιφασίστες, αντιπολεμικοί, στο πλάι του απλού και καταπιεσμένου.

Τρία χρόνια πέρασαν από το χλιαρό και όχι αρκετά ενδιαφέρον “AmeriKKKant” και από όσα ακούω ήταν χρόνια παραγωγικά για τον κύριο Jourgesen. Ο δέκατος πέμπτος άθλος των Ministry είναι μια τεράστια επιστροφή προς τα δυνατά και επιβλητικά albums. Η γκρούβα σε κυριεύει από άκρη σε άκρη και έχω ήδη διορθώσει πολλές φορές το κείμενο, αφού πατάω ό,τι βρω από την έκσταση.

Αν και σχεδόν τα πάντα είναι ποιημένα από τον Θείο Αλ, το “Moral Hygiene” είναι γεμάτο με έξτρα καλλιτεχνική ποιότητα. Πλήκτρα από τον John Bechdel (χρόνια συνεργάτης των Ministry), μπάσο από τον Paul D’amour (ex-Tool), τύμπανα από τον Ray Mayorga (Hellyeah, Stone Sour), κιθάρες από τον Cesar Soto και συμμετοχές από Arabian Prince (N.W.A), Jello Biafra και Billy Morrison (κιθαρίστας του Billy Idol) που τραγουδάει στην διασκευή του “Search and destroy” (The Stooges).

Η παραγωγή είναι εικόνισμα για το είδος, με την βιομηχανική βρώμα να την κατατρώει, δίνοντας βαρύτητα στη μουσική και στον στίχο.
Με το που ξεκινάει το album καταλαβαίνεις πως ο σκοπός του δεν είναι απλά η διασκέδαση, αλλά και ο προβληματισμός του ακροατή. “How concerned are you?” ρωτάει μια γυναικεία φωνή πριν τα ρυθμικά τύμπανα σε παρασύρουν σε έναν πρωτόγνωρο χορό.

Ένας δίσκος με κομμάτια που φέρουν φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα των Ministry και προσφέρουν αυτό που χρειάζεται ο κάθε οπαδός τους. Μελωδίες ρυθμικών σφυριών που προσγειώνονται πάνω σε πυρωμένα μέταλλα, δημιουργώντας παρέα με το αμόνι την πιο όμορφη μουσική.

Ύμνοι κόντρα στο ψέμα, την παραπληροφόρηση, ύμνοι αντίστασης, ύμνοι για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Όλα τα έχει το “Moral Hygiene”. Γιατί όσο και να πλένουμε τα χέρια μας, η ψυχή μας παραμένει βουτηγμένη στην ακαθαρσία.
Αφεθείτε στα σίγουρα χέρια του Θείου Αλ και δεν θα το μετανιώσετε. Οι Ministry επέστρεψαν και δεν θα λυπηθούν κανέναν!

Official Site: https://ministryband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/WeAreMinistry/
Instagram: https://www.instagram.com/weareministry/
Twitter: https://twitter.com/weareministry
Bandcamp: https://ministryband.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1DXylZlWbVvlckNqwvjTEt

844

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.