SINHERESY: “The Spiders and the Butterfly” EP

Το συγκεκριμένο EP έχει κυκλοφορήσει πριν περίπου ένα χρόνο, αλλά το δρόμο του προς την Ελλάδα μέσω διανομέα, τον βρήκε μόλις πρόσφατα.

Όχι βέβαια πως έχει αλλάξει κάτι στο μεσοδιάστημα για τη μπάντα… Αφότου τσίμπησαν αρκετές καλές κριτικές, ετοιμάζουν το ντεμπούτο τους, συνεχίζοντας να προωθούν το “The Spiders and the Butterfly” όπου και όπως μπορούν.

Πάμε στο ζουμί λοιπόν… Οι εξ Ιταλίας Sinheresy απευθύνονται στους fan σχημάτων όπως Lacuna Coil (κυρίως), Within Temptation, Nightwish, Epica και γενικά τέτοιων συγκροτημάτων. Ναι, ναι, έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη female fronted group.

Σαν πρώτο δείγμα, είναι λογικό το ότι το “The Spiders and the Butterfly” EP έχει πάρει καλές κριτικές, μιας και πατώντας εκεί που έχουν πατήσει τόσοι άλλοι (και τόσες άλλες) πριν, προσφέρει ωραίες μελωδίες και όμορφες ενορχηστρώσεις. Το ζητούμενο είναι όμως κατά πόσο αυτό θα λειτουργήσει σε μια ήδη σχετικά κορεσμένη σκηνή, όπου για να ξεχωρίσεις χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από την απλή πεπατημένη. Επίσης, τα αντρικά φωνητικά επιδέχονται βελτίωσης! Δε γίνεται να έχεις μια όμορφη γυναικεία φωνή και να σκάει μια μέτρια αντρική ερμηνεία με κακή προφορά και να χαλάει το αποτέλεσμα!

Πάντως το εναρκτήριο “Temptation Flame”, το ομώνυμο “The Spiders and the Butterfly” και το “When Darkness Falls” που κλείνει το EP, θα μπορούσαν όντως να είχαν γραφτεί από σχήματα (εμπορικού) επιπέδου Lacuna Coil. Σε γενικές γραμμές οι Sinheresy θέλουν δουλίτσα, αλλά έχουν σίγουρα τις βάσεις για κάτι καλό. Τώρα το κατά πόσο θα ξεχωρίσουν από το σωρό, θα το δούμε με την κυκλοφορία του full length τους.

738

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.