MAGNUM OPUS: “Tales and Parables”

EP

Είδος: Progressive Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Δεκεμβρίου 2020

Οι Magnum Opus είναι ένα ολοκαίνουριο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP “Tales and Parables”, που στα 23 λεπτά που διαρκεί καταλαβαίνουμε ότι εδώ έχουμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα μπάντα.

Στο “Tales and Parables” μπορεί τα θεμέλια της μουσικής των Magnum Opus να είναι χτισμένα με βάση τις αρχές που έχουν ορίσει κλασσικές μπάντες του είδους, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν μένουν εκεί και εμπλουτίζουν τον βασικό τους ήχο με επιρροές από διάφορες σύγχρονες μπάντες αλλά και από διαφορετικές μουσικές σκηνές. Το “Ancestral Sin” με το οποίο ξεκινά το EP χαρακτηρίζεται από δυναμικές κιθάρες και έντονους prog ρυθμούς, με τον τραγουδιστή της μπάντας που είναι εξαιρετικός, να θυμίζει σε κάποια σημεία τον Serj Tankian των System of a Down. Στο “The Sage and the Fool” συνδυάζεται αριστοτεχνικά heavy metal με prog, με το “κερασάκι στην τούρτα” να είναι το βγαλμένο από τα ’70s solos στα πλήκτρα. Το “Spoils of War” είναι ένα επικό κομμάτι, έχει τρομερά riffs, πολύ ωραίο ρεφραίν και είναι σίγουρο ότι θα κάνει πάταγο στις συναυλίες. Τελευταίο τραγούδι το “Vain Regrets” που είναι το μεγαλύτερο του δίσκου, κινείται στο ίδιο πλαίσια με το “The Sage and the Fool” και βγάζει στην επιφάνεια τις εξαιρετικές εκτελεστικές ικανότητες του συγκροτήματος. Επίσης, σπουδαία δουλειά έχει γίνει στον τομέα της παραγωγής με τον ήχο να είναι πολύ καλός και να μην έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες παραγωγές γνωστότερων συγκροτημάτων.

Εν κατακλείδι, το “Tales and Parables” (EP) αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και φανερώνει τις αρκετές αρετές των Magnum Opus. Εύχομαι αυτό το EP να είναι η αρχή μιας μακριάς πορείας και φυσικά αναμένω από αυτούς την επόμενη δημιουργία τους.

Facebook: https://web.facebook.com/MagnumOpusGreece/

542

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.