LONG DISTANCE CALLING: “How Do We Want to Live?”

ALBUM

Είδος: Post / Proggressive Rock / Metal
Δισκογραφική: InsideOut Music Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Ιουνίου 2020

7o album για τους Γερμανούς post metal θεούληδες οι οποίοι από το 2007 και σε τακτικότατα χρονικά πλαίσια εμφανίζονται με νέες δουλειές οι οποίες το λιγότερο είναι εντυπωσιακές, άλλες φορές στα όρια του αριστουργηματικού και άλλες φορές στα πλαίσια της αξιοπρέπειας, όπως για παράδειγμα το προ διετίας “Boundless” (review).

Θεωρητικά οι Long Distance Calling ανήκουν στον post χώρο. Γιατί θεωρητικά; Γιατί έχουν φροντίσει οι ίδιοι να έχουν διαλύσει οποιαδήποτε ασαφή όρια μεταξύ των εννοιών “post rock / metal”, “avant garde” ή “progressive metal”. Ή να έχουν συγχωνεύσει όλα αυτά τα styles με τέτοιο τρόπο που αυτό που παράγουν να έχει προσωπική και ταυτοποιήσημη οντότητα.

Κιθαριστικώς η μπάντα παλινδρομεί ανάμεσα στην post ακορντολογία και σε μια μορφή βαρύτατων metal riffοσειρών με αβίαστη άνεση, με layers να αλλάζουν τη συναισθηματική εντροπία τους αστραπιαία ενώ ρυθμικώς έχουν καταφέρει να σχηματοποιήσουν την τεχνοτροπία τους σε κάτι που μπορείς να θεωρήσεις trademark. Τους ακούς και καταλαβαίνεις μεμιάς ποιούς ακούς. Τεράστιο credit αυτό.

Περίτεχνα licks και με άψογη ροή, υψηλότατη απομνημονευτική ιδιότητα παρά την σχετικά μεγάλη διάρκεια των κομματιών και φοβερές συνθέσεις για μια ακόμη φορά από τους σπουδαίους αυτούς μουσικούς. Όλα τα κομμάτια έχουν κάτι ιδιαίτερο να δώσουν το καθένα τους, με μηδενικά μέτρια ή αδιάφορα σημεία, ολοκληρωμένα θέματα τα οποία συμπυκνωνουν με μαεστρία όλες τις εμφανείς επιρροές τους οι οποίες σκεπάζονται από το προσωπικό πρίσμα της μπάντας.

Μια από αυτές, σε μεγάλες δόσεις είναι οι Pink Floyd, κυρίως της distorted πτυχής του “The Wall” όπως για παράδειγμα τα δυο parts του intro track “Curiosity” (με το “Part I” να μου θυμίζει τις δουλειές των Darkstar του Dan Rock – Psychotic Waltz) στα οποίο διαφαίνεται η συνθετική πολυσχίδεια που θα ακολουθήσουν και στο “How Do We Want to Live?”. Το ίδιο συμβαίνει και στα εξαιρετικά “Voices” και “Sharing Thoughts” ενώ από εκεί και πέρα φοβερές στιγμές είναι τα “Hazard”, “Fail / Opportunity”, “Immunity”, “Beyond Your Limits” και “Ashes” που είναι ίσως οι πιο “καθαρές”, αυτόφωτες post στιγμές του album.

Θαυμάσια δουλειά λοιπόν για ακόμη μια φορά από τους Long Distance Calling οι οποίοι ανήκουν εδώ και πάρα πολύ καιρό στην elite του ιδιώματος και ισχυροποιούν αυτό το status και με το “How Do We Want to Live?”. Οι θαμώνες του κυκλώματος ας το τσιμπήσουν με κλειστά μάτια, οι δε που δεν έχουν επαφή, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους γνωρίσουν ανατρέχοντας στο σύνολο της λαμπρής δισκογραφίας τους. Άκρως ικανοποιημένος ο γράφων.

Facebook: https://www.facebook.com/longdistancecalling/
Official website: /http://www.longdistancecalling.de/

532

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.