LIKE MOTHS TO FLAMES: “The cycles of trying to cope”

ALBUM

Είδος: Metalcore
Εταιρεία: UNFD
Ημ. κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2024

Οι Αμερικανοί metacorers από το Ohio έχουν ήδη συμπληρώσει την πρώτη δεκαετία παρουσίας τους στα μουσικά δρώμενα και φτάνουν αισίως στο έκτο ολοκληρωμένο τους album.

To 2024 τους βρίσκει σε μεγάλη φόρμα, όπου προσπαθούν να πάνε τον ήχο τους λίγο παραπέρα, εισάγοντας ηλεκτρονικά στοιχεία, σε μικρή κλίμακα αρχικά και με “σεβασμό” στους οπαδούς τους.
Αυτή η προσπάθεια γίνεται από θέση υπεροχής βέβαια, αφού οι LMTF έχουν ήδη βρει τη Χρυσή τομή μεταξύ αγριάδας και μελωδίας, με υποδειγματικές εναλλαγές φωνητικών από τον Chris Roetter, ο οποίος προσφέρει μια μοναδική ερμηνεία στο “The cycles of trying to cope”.

Όλα πάνε τέλεια σε αυτό το album, δείχνοντας πως παρόλο που ο ήχος έχει γίνει μπεγλέρι, υπάρχουν και κεχριμπαρένιες χάντρες, που τον κάνουν πιο ευκολοχώνευτο. Πανέμορφες μελωδίες, εμπνευσμένα riffs, πυκνό ρυθμικό section, θαυματουργή παραγωγή και έκδηλη αγάπη για τη μουσική που αποτυπώνεται σε κάθε μουσικό μέτρο.

Για δεύτερη συνεχή φορά, το εξώφυλλο είναι μια απίθανη ελαιογραφία που πιθανότατα θα αποτελέσει στο μέλλον, στόχο κάποιου σημαντικού ληστή έργων τέχνης. Από το Α ως το Ω, το “The cycles of trying to cope” είναι ένα από τα φετινά metalcore albums που θα εγκληματείς αν αγνοήσεις.
Επιπλέον, το album ακούγεται σε πολλαπλές επαναλήψεις χωρίς να σε κουράζει και τα 40 του λεπτά, σου φαίνονται λίγα.

Σαν νυχτοπεταλούδα και εγώ έλκομαι από τις φλόγες των Αμερικανών, χωρίς να καίγομαι, αφού η ζεστασιά τους είναι μονάχα ευεργετική.

Facebook: https://www.facebook.com/likemoths/
Instagram: https://www.instagram.com/lmtf/

231

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.