Κ2: “Στα Γιάννενα”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock/Stoner
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Δεκεμβρίου 2020

Το συναισθηματικό έρεισμα της καταγωγής στη θέα του τίτλου “Sta Giannena”, ενστικτωδώς με οδήγησε στην επιλογή να αξιολογήσω “ιδίοις ώτασι” το ντεμπούτο των “συμπατριωτών” μου. Η υποσημείωση ως τοπικού μύθου στο “αναγνωριστικό κείμενο” της μπάντας, μιας μυστηριακής σχέσης μεταξύ του θρυλικού τόπου καταγωγής και του blues-rock του Αμερικανικού νότου με χαροποίησε, βαθιά “ακουστική πεποίθηση” και άποψη επί πολλά χρόνια εκπεφρασμένη, αν και φευγάτος αλλά συνεχώς παρόντας στη “βάση”.

Μπάντα από το 2013, ένα EP έρχεται Δεκέμβριο 2014 (“At mini P’s”, ακούστε εδώ), και “ζωντανές” συμπράξεις με ονόματα κάποια από τα οποία οι Planet of Zeus, Potergeist και Dendrites, μέχρι να έρθει η ώρα για το πρώτο μουσικό βήμα για την παρέα από τα Γιάννενα. Και φαίνεται/ακούγεται ισχυρά, ότι αυτό δε θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή.

“Ακούγοντας το ξεδίπλωμα” του “Στα Γιάννενα”, ξεκινώντας από την εισαγωγή και την “υποδόρια ηχώ” του πιο ροκ Ελληνικού μουσικού οργάνου (βλ. κλαρίνο) να κρύβεται τεχνηέντως (αλλά να μην μπορεί να το καταφέρει) πίσω από τις κιθάρες, θα συναντήσεις ετερόκλητους ήχους και διαφορετικές καταβολές. Δεν αρέσκομαι και αποφεύγω να ονοματίζω. Άλλωστε ζήτημα δεν είναι η παρθενογένεση αλλά η ουσία της μουσικής. Επομένως, μουσική χωρίς συναίσθημα παραμένει “κενή” και “φλύαρη”. Εδώ λοιπόν θα συναντήσεις συναίσθημα και ενέργεια να “ξεχειλίζουν”, ήχους “φρέσκους” και υποσχόμενους, rock ‘n’ roll (ή όπως αλλιώς θα σου έρθει στη διαδρομή να το ονομάσεις) που θα σε “παρασύρει”, κατά τη διάρκεια ενός “ταξιδιού” στη “μουσική Γιαννιώτικη λίμνη”.

Με μία επιρροή και “ισχύ” όμως που δεν ταιριάζει σε λιμνάζοντα ύδατα, παρά μάλλον στα ορμητικά νερά ενός Αχέροντα, ικανού να σε “κινήσει” μαζί του ή να σε “πνίξει” σε στιγμές με τη δύναμή του, όπως δυστυχώς έχει κάνει στην πραγματικότητα ο ανωτέρω ποταμός.

“Brutal-ίζοντα” ταιριαστά φωνητικά, “βαριές” και “βρώμικες” κιθάρες, κάποιες επιβλητικές συνθέσεις, ετερόκλητες επιρροές συγκλίνουσες αρμονικά σε μία προσωπική συνιστώσα, ικανοποιητικότατη παραγωγή {ηχογράφηση στα Suncord Audiolab Studios (Αχιλλέας Καλαντζής Production, Mixing, Mastering – Varathron, Katavasia, Aenaon) και στα Noisyland Recordings Studios των Ιωαννίνων (τα drums)} και ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο (Bewild Brother), έρχονται να συνοψίσουν μία πολύ καλή πρώτη προσπάθεια, που αφήνει υποσχέσεις.

Κάποια “κολλητικά” riffs όπως του “Southern Storm” (μέρος του EP τους), η πανέμορφη μελωδική “γέφυρα” του “Narcotraficante” και μία “ασυγκράτητη δύναμη” όπως αυτή του “Chain of Command”, χαρακτηρίζουν το δίσκο και έρχονται να προσθέσουν ένα ακόμη αξιοπρόσεχτο σύνολο στη μουσική παρακαταθήκη της Ηπείρου, στο χώρο του “σκληρού” ήχου. Εύχομαι (γιατί όχι) παρόμοια συνέχεια και πορεία με τους διάσημους και διεθνείς πλέον Villagers of Ioannina City.

Δώστε τους την ευκαιρία που αξίζουν και πιστεύω ότι θα καταφέρουν να σας κερδίσουν…..

Οι K2 είναι:
Alexandros Kalkanof – Vocals/Guitars
Dimitris Potonos – Guitars
Marios Avgeris – Bass
Antonis Kalkanof – Drums

Facebook: https://www.facebook.com/k2ioa/
Instagram: https://www.instagram.com/k2__band/
Bandcamp: https://k2band.bandcamp.com
You Tube: https://www.youtube.com/c/K2-band-Ioannina/featured

564

Avatar photo
About Σταύρος Βλάχος 53 Articles
Γαλουχήθηκε στα πρώτα “μουσικά βήματα”, όντας μαθητής Δημοτικού, μέσω του “Headbanger’ s Ball”, του (τότε) μουσικού καναλιού MTV. 30 χρόνια μετά τις τότε πρώτες του “πειρατικές κασσέτες”, μία εξαιρετικά ευχάριστη συγκυρία τον οδηγεί στο σαγηνευτικό “χώρο” ονόματι Rockway. Με το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” γνώμονα, με σεβασμό στη δημιουργία μουσικών στιγμών, θα αναζητά και ανακαλύπτει συνοδοιπόρος με τους αναγνώστες, ονειρικά, “μουσικά μέρη” και “ηχοτοπία”, που θα δίνουν ομορφότερη όψη στην καθημερινότητά μας, ώστε να γινόμαστε μέσω αυτής, ευτυχέστεροι και καλύτεροι άνθρωποι… Andiamo amici!