JESS AND THE ANCIENT ONES: “Vertigo”

ALBUM

Είδος: Psychedelic/οccult rock
Δισκογραφική: Svart
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Μαίου 2021

Νομιζω πλέον το όνομα Jess and the Ancient Ones δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι ήδη εδραιωμένοι και ασφαλείς στον ρόλο των πρωτοπόρων του occult/psychedelic rock revival κινήματος και την θέση τους αυτή την κέρδισαν επάξια και χωρίς ενστάσεις από πουθενά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, που πάνε από εδώ και πέρα; Αν κρίνω από το “Vertigo”, η απάντηση είναι πουθενά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ξεκινάμε από τα θετικά λοιπόν, η ποιότητα των τραγουδιών παραμένει σταθερή, το ύφος ίδιο με μια ελαφριά ροπή προς το πιο pop κομμάτι και η Jess η ίδια είναι σε φωνητική φόρμα. Στα αρνητικά, δεν θα ακούσετε τίποτα στο νέο άλμπουμ που δεν έχετε ήδη ξανακούσει να γίνεται ακόμα καλύτερα από τη Jess είτε σαν Ancient Ones είτε στις προσωπικές της δουλειές. Εννοείται βέβαια πως καμία μπάντα δεν μας χρωστάει συνεχή εξέλιξη, αυτό γουστάρουν, αυτό θα παίζουν, από την άλλη δεν ξέρω αν και εγώ στους δύσκολους αυτούς καιρούς έχω στον προϋπολογισμό μου χώρο για ένα ακόμα άλμπουμ που ακούγεται ωραία μεν, αλλά δεν κλωτσάει και λίγο δημιουργικά δε.

Η επιλογή δική σας λοιπόν, η περίπτωση αυτή είναι ξεκάθαρα θέμα προτεραιοτήτων και σε τι βαθμό ταγμένοι είστε στο συμπαθητικό αυτό ιδίωμα, το οποίο όμως σιγά σιγά εμφανίζεται κουρασμένο.

Facebook: https://www.facebook.com/jessandtheancientones
Bandcamp: https://jessandtheancientones.bandcamp.com/album/vertigo

826

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.