IRON SAVIOR: “Skycrest”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: AFM Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 4 Δεκεμβρίου 2020

Στα 25 χρόνια της ύπαρξης τους οι Iron Savior πάντα στη σκέψη των περισσοτέρων θεωρούνται σαν ένα συγκρότημα αξιοσέβαστο, που πάντα όμως έρχεται από τον πάγκο του Ευρωπαικού power metal. Η αλήθεια είναι όμως ότι λίγα συγκροτήματα έχουν ντεμπούτο σαν το “Iron Savior”, με πραγματικό σπουδαία τραγούδια και ένα all-star line up με Kai Hansen, Thomen Stauch και Piet Sielck. Λίγα συγκροτήματα έχουν καταφέρει να βγάλουν 12 δίσκους που το περισσότερο που μπορούσες να τους προσάψεις ήταν ότι δεν έφταναν τα στάνταρ που οι ίδιοι οι Γερμανοί είχαν θέσει. Και επίσης λίγα συγκροτήματα είχαν την τύχη να έχουν στο τιμόνι τους ένα χαρισματικό μουσικό σαν τον Sielck. Με βάση αυτά τα δεδομένα η είδηση ότι βγάζουν νέο δίσκο οι Γερμανοί, χαροποίησε τους φίλους του power και καλά έκανε, γιατί ο 13ος δίσκος της μπάντας αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από καλός.

Στο “Skycrest” οι Iron Savior μας παρουσιάζουν για άλλη μια φορά κλασσικό power χωρίς πειραματισμούς και ξενόφερτα στοιχεία. Αυτή τη φορά όμως το συγκρότημα του Sielck βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και οι συνθέσεις ξεχειλίζουν από φρεσκάδα και ενέργεια. Η μπάντα έχει συνέχεια το πόδι κολλημένο στο γκάζι και τα 55 λεπτά του δίσκου φεύγουν αέρα. Άλλωστε μόνο σε ένα τραγούδι ρίχνουν τους τόνους, στο “Ease Your Pain” που αποτελεί την μπαλάντα του album. O Sielck παρά τα 57 χρονάκια του δίνει πόνο στα φωνητικά, ενώ κιθαριστικά μαζί με τον Joachim “Piesel” Küstner στέλνει πολύ κόσμο για τσάι, με τα solo να είναι τέρμα πωρωτικά. Στα τύμπανα ότι και να πεις για τον Patrick Klose είναι λίγο. Ο τύπος είναι οδοστρωτήρας και μαζί με τον μπασίστα Jan-Sören Eckert δίνουν τρομερό όγκο στον ήχο του δίσκου.

Μπορεί, στο συγκεκριμένο genre, να έχουν παιχθεί σχεδόν τα πάντα, αλλά ο συνθετικός οίστρος των Iron Savior ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Ναι, σε κάποια μικρά σημεία θα αναρωτηθείς που το έχεις ξανακούσει αυτό, αλλά αυτό είναι το δέντρο και όχι το δάσος. Γιατί στο “Skycrest” θα ακούσεις έπη όπως το “Skycrest” και το “Our Time Has Come”, δυναμικά κομμάτια όπως τα “Souleater” και “Raise The Flag” και διασκεδαστικά τραγούδια που θα τα απολαμβάνεις με την μπίρα σου όπως τα “There Can Be Only One” και “End Of The Rainbow”. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η πολύ καλή παραγαγωγή που έκανε ο ίδιος ο Piet Sielck στο Powerhouse Studios.

Αναμφίβολα το “Skycrest” είναι από τους καλύτερους δίσκους των Iron Savior, εξαιρετική δημιουργία που θα χαροποιήσει τους φίλους του power. Και μπορεί οι Iron Savior να μη γίνουν και με αυτή τη κυκλοφορία μεγαλύτερο όνομα αλλά για άλλη μια φορά θα έχουν κερδίσει τον σεβασμό των οπαδών και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Facebook: https://www.facebook.com/ironsavior1996

632

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.