IMAGO IMPERII: “A Tale of Darkness and Hope”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: Sleaszy Rider Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1 Οκτωβρίου 2021

Οι Imago Imperii μας έρχονται από την Ιταλία και φυσικά παίζουν power metal. Είναι ενεργοί από το 2012 με έδρα τη Μπολόνια και έχουν κυκλοφορήσει ένα EP και δύο full length albums, τα “Legendaria” (2016) και “Fate of a King” (2019). Το “A Tale of Darkness and Hope” είναι ο τρίτος τους δίσκος, περιέχει 11 τραγούδια και διαρκεί περίπου μια ώρα, με το mastering να έχει γίνει από τον Seeb Levermann (Orden Ogan) στο Greenman studios (Asphyx, Brainstorm,κ.α).

Οι Imago Imperii και σε αυτόν τον δίσκο παίζουν power με επικά και συμφωνικά στοιχεία, κάτι κοινό στα περισσότερα Ιταλικά συγκροτήματα, με την δικιά τους «συνταγή» να είναι κάπως διαφοροποιημένη. Από το πρώτο τραγούδι καταλαβαίνεις δυο πράγματα, πρώτον ότι η παραγωγή δεν είναι η κλασσική «γυαλιστερή» που συναντάμε σε τέτοιου είδους εγχειρήματα, με τον ήχο να είναι πιο οργανικός, και δεύτερον εδώ δεν έχουμε τον κλασσικό υψίφωνο τραγουδιστή, που οι κορώνες του φτάνουν μέχρι τον ουρανό. Η φωνή του Gwarner είναι χαρακτηριστική, η φυσική βραχνάδα του προσθέτει «βάρος» και συναίσθημα στην ερμηνεία και επίσης είναι πολύ καλός αφηγητής. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του δίσκου που μου άρεσε είναι η «σκοτεινιά» που είχε στην ατμόσφαιρά του, αρκετά ταιριαστή και με το concept του album που έχει σχέση με την Ιερά εξέταση. Οι συνθέσεις είναι καλοδουλεμένες, με ωραία solo και μελωδίες, με αρκετές μικρές λεπτομέρειες που θα ενθουσιάσουν τους ακροατές. Επίσης υπάρχουν επιρροές από συγκροτήματα που δεν ανήκουν στο χώρο του power. Για παράδειγμα το “The Gate” έχει επιρροές από Nevermore και στο “Freedom Flies” η αρχή του θυμίζει Sabbath.

Νομίζω ότι το “A Tale of Darkness and Hope” είναι μια ξεχωριστή δουλειά, που όσο περνάει ο καιρός τόσο θα «μεγαλώνει μέσα» στον οπαδό, Το “A Tale of Darkness and Hope” αποτελείται από όμορφα τραγούδια που θα συντροφεύουν για αρκετό καιρό όσους επενδύσουν τον χρόνο τους στο συγκρότημα των Imago Imperii.

Facebook: https://www.facebook.com/imagoimperii

570

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.