HELION PRIME: “Question Anything”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: AFM Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 5 Οκτωβρίου 2020

Τρίτο album για τους συμπαθείς power metallers από το Sacramento, οι οποίοι συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο σε σχέση με τη προγενέστερες κυκλοφορίες τους, δηλαδή power metal επηρεασμένο από την Ευρωπαική σκηνή, με τα ονόματα των Helloween και Nightwish να είναι τα κύρια ονόματα που σου έρχονται στο νου. Η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο, είναι η προσθήκη της έμπειρης τραγουδίστριας Mary Zimmer η οποία αντικατέστησε τον Sozos Michael, φωνή πλέον των Κυπρίων Harmonize.

Το “Question Anything” είναι ένας concept δίσκος που αναφέρεται στις διώξεις εναντίον της επιστήμης και πως αυτή τελικά ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες, παρόλες τις πιέσεις που δέχτηκε από τα διάφορα κατεστημένα. Μουσικά δεν θα ακούσετε κάτι συγκλονιστικό αλλά οι Helion Prime κάνουν τα πάντα σωστά. Ωραίες μελωδίες και solo, κολλητικά συμφωνικά μέρη και ρεφραίν, σωστή χρήση πλήκτρων που δεν καπελώνει τα υπόλοιπα όργανα και συνθέσεις που καταφέρνουν να μην είναι copy paste. Η Zimmer μπορεί να μην είναι η φωνάρα που θα σε ξετινάξει αλλά είναι εξαιρετική στα καθήκοντα της και ξέρει πότε θα γκαζώσει και θα δώσει το κάτι παραπάνω στα τραγούδια.

Στην αρχή το δισκάκι ξεκινάει κάπως χαλαρά με τα πρώτα τρία κομμάτια να απλά οκ. Από εκεί και πέρα οι Αμερικανοί πατάνε γκάζι και το album γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον. Υπάρχουν συνθέσεις όπως το υπέροχο “The Gadfly” αφιερωμένο στον Σωκράτη, το “E Pur Si Muove” στο οποίο ακολουθούν μια πιο σύχρονη οπτική που θυμίζει Unleash the Archers, το πιο κλασσικό “Words of the Abbot” όπου γίνεται ένα μικρό tribute σε Blind Guardian ή το “Question Anything” στο οποίο η αγάπη για τους Nightwish δεν κρύβεται και μετουσιώνεται σε ένα μικρό διαμαντάκι. Ο δίσκος τελειώνει αναπάντεχα με διασκευή στο τραγούδι των Misfits, “Kong at the Gates / Forbidden Zone” το οποίο τολμώ να πω ότι έχουν καταφέρει να το φέρουν στα μέτρα τους. Τολμηρή επιλογή για power metal μπάντα αλλά μου άρεσε, όπως μου άρεσε και το εξώφυλο που παραπέμπει στην τελευταία σκηνή από τον “Πλανήτη των Πιθήκων”.

Τίμια μπάντα οι Helion Prime, κυκλοφόρησαν ένα αξιόλογο δίσκο που σαφώς θα εκτιμήσουν οι φίλοι του power metal, χωρίς να σημαίνει ότι είναι απαγορευτικός για τους υπόλοιπους οπαδούς του σκληρού ήχου. Το “Question Anything” δεν πάει για δίσκος της χρονιάς αλλά περιέχει ωραία τραγούδια και αξίζει να ακουστεί.

Facebook: https://www.facebook.com/helionprimemetal/

949

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.