HARMONIZE: “Warrior in the Night”

ALBUM

Είδος: Heavy/Power metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 2 Οκτωβρίου 2020

Αν είναι να έχω (μουσικά) παράπονο από κάπου, αυτή σίγουρα δεν θα είναι η Ελληνική heavy /power σκηνή. Συγκροτήματα όπως οι Dexter Ward, Solitary Sabred, Tidal Dreams, Sacred Outcry, με τις φετινές δουλειές τους, πιστοποιούν ότι έχουμε μια από τις καλύτερες σκηνές παγκοσμίως. Σε αυτές λοιπόν τις νέες αξιόλογες κυκλοφορίες έρχεται να προστεθεί και το “Warrior in the Night” που είναι το ντεμπούτο τών Κύπριων Harmonize.

Οι Harmonize σχηματίστηκαν το 2012 στη Λευκωσία από τον κιθαρίστα Γιώργο Κωσταντίνου. Ξεκίνησαν σαν thrash metal μπάντα αλλά στη συνέχεια πήγαν το ύφος τους σε πιο heavy/power μονοπάτια. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν κάποια demo και είχαν αλλαγές στα μέλη του συγκροτήματος. Το τωρινό line up αποτελούν οι Γιώργος Κωσταντίνου, Λάμπρος Απουσιανάς, Παναγιώτης Τακίδης, Χάρης Περάτικας και ο Sozos Michael.

To “Warrior in the Night ξεκινά δυναμικά με το “Never Back Down”, ένα τραγούδι που θα σε κάνει να υψώσεις τη γροθιά σου και να κατεβάσεις μονορούφι τη μπίρα σου, μου θύμισε παλιούς Battleroar και Dexter Ward. Επόμενο είναι το ομότιτλο τραγούδι που στα πρώτα δύο λεπτά του η μυσταγωγική εισαγωγή θα σε ταξιδέψει σε μια πιο μαγική εποχή. Στη συνέχεια οι ρυθμοί επιταχύνονται με το “Warrior in the Night” να εξελίσετε σε ένα φανταστικό κομμάτι με φοβερό ρεφραίν. Νομίζω ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεται ο Mark Shelton σίγουρα θα εγκρίνει. “Angel” στη συνέχεια και όπως καταλαβαίνετε από το όνομα, εδώ έχουμε μια όμορφη μπαλάντα με αναμενόμενη εκρηκτική κατάληξη. Το “The Astonishing End” είναι μια σκοτεινή mid-tempo σύνθεση, τίγκα στο επικό στοιχείο.

Στα επόμενα δύο κομμάτια οι Harmonize αλλάζουν λίγο τη συνταγή. Στο πολεμικό “Tonight” guest φωνητικά κάνει ο, φίλος του συγκροτήματος, Ανδρέας Παράσχος των death metallers Blynd, με το αποτέλεσμα της συνεργασίας να ενθουσιάζει. Στο “Crawling Among Shadows” ο Sozos Michael δοκιμάζει πιο σκληρά φωνητικά με το τραγούδι να έχει μια αύρα από την Ελληνική black metal σκηνή του 90. Δεν ξέρω αν απλά τους βγήκε έτσι, ή θα το ξαναεπιχειρήσουν, αλλά το τραγούδι είναι σούπερ. Το “Crawling Among Shadows” είναι το τελευταίο ουσιαστικά κομμάτι του δίσκου αφού το “Beyond Darkness” ειναι τελείως αφηγηματικό, με τον ηθοποιό Nicolina Papas στο ρόλο του αφηγητή, ενώ ο δίσκος τελειώνει με μια ακουστική εκτέλεση του “Angel” που θα μπορούσε και να “έλειπε” χωρίς να παραπονεθεί κανείς.

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, με τον ήχο να είναι βρώμικος όσο χρειάζεται. Οι κιθάρες κεντάνε, το drumming δεν αναλώνεται σε κοινότυπες ακολουθίες και μαζί με το μπάσο δίνουν το ρυθμό στη πολεμική μηχανή των Harmonize. Επίσης, ο Sozos Michael παραδίδει μεστές ερμηνείες και είναι αρκετά θεατρικός χωρίς να γίνετα γραφικός. Θα μπορούσε το album να είναι λίγο μεγαλύτερο, αφού ουσιαστικά περιλαμβάνει 6 τραγούδια.

Δυνατή δουλειά το “Warrior in the Night”, οι Harmonize σοβαρή μπάντα και με δυνατότητες η οποία πλέον μπήκε για τα καλά στο radar μου. Το “Warrior in the Night”, είναι ακόμα μια Ελληνική δουλειά που μας βοηθά να ξεφύγουμε από αυτή την περίεργη περίοδο που ζούμε. Well done παίδες!

Facebook: https://www.facebook.com/harmonizeofficialpage/?ref=page_internal

932

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.