GREENLEAF: “Echoes From A Mass”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock
Εταιρία: Napalm Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

H παρέα του Tomi Holappa, που έβαλε τις βάσεις του heavy rock στην Ευρώπη με τους Dozer, οι Greenleaf, πήραν άξια τη σκυτάλη από τους προαναφερθέντες και συνεχίζουν να προσφέρουν ποιοτικές κυκλοφορίες.
Τρία χρόνια μετά το “Hear The Rivers”, οι Σουηδοί επιστρέφουν με μία από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη, heavy rock κυκλοφορία της χρονιάς.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό, καταλαβαίνει κανείς δυο πράγματα. Πρώτον, πόσο έχει δέσει αυτή η σύνθεση της μπάντας τα τελευταία τρία χρόνια και δεύτερον, την κ@λ@οφ@ρδί@ τους να βρεθεί στο διάβα τους αυτός ο εξαιρετικός τραγουδιστής, που ακούει στο όνομα Arvid Hällagård.

O Arvid λοιπόν, εξυψώνει τις συνθέσεις του album στα ουράνια και με κάνει σε κάποιες στιγμές να ανατριχιάζω. Το ξεκίνημα του album με το “Tides” δείχνει τις δυνατότητες της φωνής του και σε μπάζει στο πνεύμα του “Echoes from a mass” με περίσσια ευκολία.

Ποικιλία σε ρυθμούς, εντάσεις, συναισθήματα, μοναδική κιθαριστική έμπνευση και πάλι από τον κύριο Holappa, ενώ και ο τυμπανιστής κύριος Olsson είναι εξίσου σημαντικός για την εξέλιξη της μπάντας, όπως αφήνεται να ακουστεί σε αυτόν τον δίσκο.

Στο “Echoes from a mass”, οι Greenleaf κρατούν και συνεχίζουν τον πακτωμένο στη συνείδηση των οπαδών τους ήχο, και με κομμάτια σαν το “Bury me my son” αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως πρέπει να λογίζονται στις κορυφές του heavy rock.

Από την αρχή ως το τέλος, το όγδοο album των Σουηδών έχει όσα χρειάζεται ένα μουσικό δημιούργημα για να μείνει ανεξίτηλο στον χρόνο.

Μην εμπιστεύεστε όμως, έναν ορκισμένο οπαδό τους όπως είμαι εγώ, αλλά ακούστε και οι ίδιοι. Είμαι σίγουρος πως θα επιβεβαιωθώ!

Official Site: https://www.diekrupps.com/
Facebook: https://www.facebook.com/greenleafrocks
Instagram: https://www.instagram.com/greenleafband/
Bandcamp: https://greenleaf-sweden.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2Mjr7nb7vY7AQwxGskDlM7

1103

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.