GODSLEEP: “Lies to Survive”

ALBUM

Είδος: Heavy rock
Εταιρεία: Ouga Booga and The Mighty Oug Records/ Threechords Record Store
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Απριλίου 2023

Οι Godsleep μετά από το πολύ αγαπημένο μου “Coming of Age” του 2018, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου “Lies to Survive”, ο οποίος μάλιστα θα κυκλοφορήσει από την νεοσύστατη “Ouga Booga and The Mighty Oug Records” σε συνεργασία με το label “Threecords Records”. Ο οργασμός παραγωγικότητας της ελληνικής σκηνής συνεχίζεται αμείωτος και εμείς είμαστε εδώ για να τον απολαύσουμε.

Όταν μου αρέσει πολύ ένα συγκρότημα, πάντα έχω αγωνία να ακούσω τον ήχο που έχουν επιλέξει στο επόμενο βήμα τους και όταν μας έρχεται ο δίσκος πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας, τότε νομίζω ότι δείχνω μεγαλύτερο ενθουσιασμό από ένα μικρό παιδί που ανοίγει ένα δώρο. Έτσι ακριβώς ήταν και το συναίσθημά μου με τον καινούργιο δίσκο των Godsleep όταν έμαθα ότι μας έχει έρθει για προ-ακρόαση. Με ιεροτελεστικές κινήσεις, ακουστικά, γουλιά κρασί και Play.

Οι Godsleep πειραματίζονται αρκετά στο “Lies to Survive” και δείχνουν να έχουν διάθεση να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω τον ήχο τους. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο από το πρώτο κομμάτι, το οποίο ξεκινά τελείως εκτός από το κλίμα που μας έχει συνηθίσει το συγκρότημα. Πλήκτρα Sci-Fi 80’s και η φωνή της τραγουδίστριας (Amie Makris) σε πιο “μαλακό” ύφος καλωσορίζουν τον ακροατή στο “Lies to Survive”. Στο πρώτο άκουσμα με παραξένεψε αυτό το λογικό άλμα στον ήχο, αλλά μετά θυμήθηκα ότι ο drummer των Godsleep (Ντένης Παναγιωτίδης) συνήθιζε να έχει ένα ηλεκτρονικό pad και πλήκτρα δίπλα του, οπότε συχνά στα live φρόντιζε για γενναίες δόσεις ηλεκτρονικής ψυχεδέλειας. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει παίξει αρκετά και με τον Theodore.

Στο “Lies to Survive” οι Godsleep προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους το groove και την αλητεία του stoner rock που είχα ερωτευτεί στο “Coming of Age”. H κιθάρα είναι αρκετά πίσω στην παραγωγή και η φωνή της Amie έγινε πιο girly, μακριά από την αλήτικη βραχνάδα του προηγούμενου album. Στο “Lies to Survive” το συγκρότημα συναντά τους Sonic Youth, τους Oasis (άκου το “Saturday”) και γενικότερα πιο rock φόρμες.

Οι αλλαγές στο ύφος των σχημάτων σε γενικές γραμμές είναι καλοδεχούμενες, γιατί το gatekeeping μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει. Το κατά πόσο αυτές οι αλλαγές θα αγκαλιαστούν, θα το δείξει ο χρόνος και ο κόσμος που θα βρεθεί στα live των σχημάτων. Οι Godsleep με το “Lies to Survive” απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και ο χρόνος θα δείξει αν αυτό το ύφος εκφράζει το σχήμα ή τελικά κινηθούν κάπου διαφορετικά.

Facebook: https://www.facebook.com/Godsleepband/
Bandcamp: https://godsleep.bandcamp.com/

593

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 124 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.