MAD MAX: “Wings Of Time”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 2 Σεπτεμβρίου 2022

Άλλη μια μπάντα 40ετίας με τακτή όσο και συχνή δισκογραφική παρουσία επανέρχεται με τη 15η full length δουλειά της. Ο λόγος για τους Γερμανούς hard rockers Mad Max η πορεία των οποίων δεν είχε ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα. Χωρίς βέβαια να έχει να παρουσιάσει και κάποιο αριστούργημα.

Οι Mad Max δείχνουν να κάνουν απλά το κέφι τους δημιουργώντας άμεσα και εύληπτα hard rock τραγούδια που η επιρροή τους δείχνει να είναι οι Foreigner. Τόσο οι δομές αλλά κυρίως η φωνή του Julian Rolinger ο οποίος δείχνει να λατρεύει τον Lou Gramm και με τη χροιά της φωνής του να μοιάζει αρκετά (χωρίς βέβαια καμία προσπάθεια επιτήδευσης) θυμίζουν αρκετά την ’80s era των μεγάλων Αμερικανοβρετανών.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι οι αμιγώς κιθαριστικές (με solo) εισαγωγές των κομματιών και τα αρκετά καλά ρεφρέν, υλικό χωρίς εκπλήξεις μεν αλλά με σταθερή την ανεμελιά που επικρατούσε στο παγκόσμιο hard rock της δοξασμένης δεκαετίας. Ο ήχος επίσης είναι αρκετά smooth και πρωταγωνιστικό ρόλο έχει μάλλον το λαρύγγι του Rolinger παρά τα εκκωφαντικά riffs.

Μου άρεσε το “When It Stops” με το Whotesnake feeling που το διατρέχει, το “A Woman Like That” με το εξαιρετικό chorus του, τα Bon Jovi-κά “Best Part of Me” και “Miss Sacrifice”, το κάργα Foreigner “The Stage Is for You” και το σχεδόν heavy / power “Stormchild Rising”.

Το “Wings Of Time” δεν είναι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από ένα αξιοπρεπές hard rock δισκάκι που δεν έρχεται να βασανίσει τον νου του ακροατή παρά να του χαρίσει μια ευχάριστη ώρα radio friendly μουσικής. Δεν υπάρχει καμία καινοτομία (δεν υπάρχει άλλωστε καμία τέτοια απαίτηση από γερόλυκους σαν τους Mad Max) αλλά αυτό που κάνουν οι Γερμανοί, το κάνουν καλά και απευθύνονται σε σαφές κοινό το οποίο είναι ευρύτατο. Καλή πρόταση για τις μπυρίτσες σου φίλε αναγνώστη.

Facebook: https://www.facebook.com/madmax.germany.rocks
Official website: madmax-germany.com

453

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.