GHOST AVENUE : “Even Angels Fail”

ALBUM

Είδος : Hard rock / Heavy metal
Δισκογραφική : Ανεξάρτητο
Ημ. Κυκλοφορίας : 7 Αυγούστου 2020

… εις τον ούρανόν άναβήσομαι, επάνω των αστέρων του ουρανού θήσω τον θρόνον μου, καθιώ εν όρει υψηλώ … αναβήσομαι επάνω των νεφών, έσομαι όμοιος τω Υψίστω” (Ησ. 14,1214). Μέσα από τα λόγια του Εωσφόρου, έτσι όπως μας τα μεταφέρει ο Προφήτης Ησαίας, αποκαλύπτεται η πρώτη αποτυχία του συγκεκριμένου Αγγέλου, αλλά και του τάγματος του που παρασύρθηκε στην πτώση από τον Παράδεισο. Έκτοτε, τα υπόλοιπα 9 τάγματα έμειναν σταθερά στην υπακοή του Θεού, έπειτα από την επέμβαση του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και τον πόλεμο στον Ουρανό τον οποίο μας περιγράφει η Αποκάλυψη του Ιωάννη (Αποκ. 12,79).

Ακόμη και οι Άγγελοι αποτυγχάνουν… Αυτός είναι ο τίτλος που επέλεξαν οι Νορβηγοί Ghost Avenue να διακοσμήσει το εξώφυλλο του τετάρτου πλήρους άλμπουμ τους στο οποίο συνεχίζουν, βελτιωμένοι στα σημεία, να παίζουν παραδοσιακό heavy metal με ευφάνταστα riff και χορταστική παραγωγή.

Υπάρχουν στην πιάτσα από το 2002, έχουν έδρα το Όσλο και δείχνουν να μην έχουν χάσει καθόλου το κέφι και την όρεξη να παίζουν heavy metal. Αντίθετα, όσο ακούει κανείς το “Even Angels Fail” αντιλαμβάνεται το πόσο αγαπάνε οι Ghost Avenue αυτό που κάνουν. Το έχουμε ξαναπεί, αν ένα κομμάτι/δίσκος σε παρακινεί σε headbanging με το άκουσμά του, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Οι Ghost Avenue παίζουν μουσική της οποίας η αξία γίνεται πλήρως αντιληπτή όταν βρεθούν στην σκηνή με τους ενισχυτές στα κόκκινα, ή ακόμη και με το άκουσμά της στα metal club με την παγωμένη τεκίλα να δροσίζει τα λαρύγγια των ακροατών. Εμπνευσμένες μελωδικές γραμμές, λυρικές διφωνίες στις κιθάρες (με τα riff να είναι το βαρύ τους πυροβολικό) και ταιριαστό ρυθμικό μέρος είναι ορισμένα από τα δυνατότερα χαρτιά του άλμπουμ. Πάντα λατρεύω τον hard rock προσανατολισμό στα τύμπανα σε heavy metal δίσκους.

Δώστε μια ευκαιρία κι εσείς στους Νορβηγούς και είμαι βέβαιος πως η συνθετική τους ικανότητα να δημιουργούν ενδιαφέρουσες συνθέσεις θα σας κερδίσει. Προσωπικά χρειάστηκα αρκετές ακροάσεις για να αποφασίσω αν τελικά μου αρέσουν τα φωνητικά του Kim Sandvik και το μόνο που μπορώ με βεβαιότητα να αποφανθώ είναι πως είναι τουλάχιστον ταιριαστά στις συνθέσεις (το υλικό γράφεται από όλα τα μέλη της μπάντας) αν και μονοδιάστατα στο σύνολό τους.

Αν είστε από εκείνους που θέλουν να έχουν στην δισκοθήκη τους όσα heavy metal ηχογραφήματα έχουν φτιαχτεί με μεράκι και φαντασία και αποπνέουν (καλώς εννοούμενη) 80-ίλα από χιλιόμετρα (αλλά η παραγωγή σέβεται στο 110% τον σημερινό ακροατή), τότε σημειώστε στο τεφτέρι σας και αυτό εδώ το δισκάκι το οποίο οι GA κυκλοφορούν ανεξάρτητα.

Facebook : https://www.facebook.com/ghostavenue
Website: www.ghostavenue.com
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCgDbnkguXyx-STlIYBPWcNQ

874