FLOGGING MOLLY: “Anthem”

ALBUM

Είδος: Celtic Punk/Folk Rock
Εταιρεία: Rise Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Σεπτεμβρίου 2022

Κοιτάω διψασμένος το εξώφυλλο όπου η άρπα δεσπόζει όπως δεσπόζει και στα παγωμένα ποτήρια της γνωστής ιρλανδικής μαύρης μπίρας. Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις τους Flogging Molly, φαντάζεσαι εύκολα, στο περίπου τουλάχιστον, που θα κινείται μουσικά.

Οι Καλιφορνέζοι δισκογραφούν από το 2000 και το “Anthem” είναι το έβδομο ολοκληρωμένο τους πόνημα, 5 χρόνια μετά το “Life is Good”, αυτή τη φορά μέσω της Rise Records. O ηγέτης τους Dave King έγινε αρχικά γνωστός ως ο τραγουδιστής των Fastway, μπάντας του Fast Eddie Clark (Motorhead), στα 80s και αφού δεν μπόρεσε να πείσει τις δισκογραφικές να σαπορτάρουν το όραμα του για μουσική με παραδοσιακά ιρλανδέζικα όργανα, πήρε το φίλο του Ted Hutt και άρχισαν να παίζουν στην pub Molly Mallone’s κάθε δευτέρα, φτιάχνοντας ένα δυνατό fanbase, καταλήγοντας σε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο live album, με τίτλο “Alive behind the green door”.

Οι εμπείριες του Dave από τα παραπάνω καταγράφονται στο εξαιρετικό “This Road of Mine”, που κάνει ένα πανέμορφο album ακόμη πιο ελκυστικό. Ένα ακόμη album που θα σε κάνει να πιεις διασκεδάζοντας, αλλά όχι για να ξεχάσεις τα δεινά της ζωής σου, να χορέψεις και να φωνάξεις μεθυσμένος στο τέλος…hey, hey, hey!!!

Η παραγωγή είναι υποδειγματική και όλα τα όργανα παραδοσιακά και μη, ακούγονται πεντακάθαρα στη μίξη του άρχοντα Steve Albini, με τον οποίον συνεργάζονται για τρίτη φορά και ανεβάζει επίπεδο το τελικό αποτέλεσμα.

Από το “These Time have got me drinking” που θα κάνει ακόμη και τον Bob Dylan ευτυχισμένο, το ανθεμικό (τα λέει και ο τίτλος εξάλλου) “Song of Liberty”, στο χορευτικό “Life Beging and Ends”, στη μπαλάντα “No Last Goodbyes” και το “ξεδιάντροπα” παραδοσιακό highlight του “The Croppy boy ‘98”, ο δίσκος κυλάει νερό και γεμίζει το χώρο με χαρά και ευτυχία.

Από κει και πέρα, τα κομμάτια είναι λίγο πολύ αυτό που περιμένεις από τους Flogging Molly (πολύ καλό το “Lead The Way”), ενώ ο δίσκος κλείνει συναισθηματικά με το “The Parting Wave” προσφέροντας μας ένα ακόμη ευδιάθετα όμορφο album.

To “Anthem” σε καμιά περίπτωση δεν θα ακουμπήσει τις λίστες με τα albums της χρονιάς, όμως θα κάνει όλους τους folk rockers χαρούμενους με την ύπαρξή του, αφού είναι η κατάλληλη παρέα για να μην σε πάρει από κάτω. Και όλοι ξέρουμε το πόση πολλή ανάγκη έχουμε αυτήν την παρέα!

Official Site: https://www.floggingmolly.com/
Facebook: https://www.facebook.com/floggingmolly
Instagram: https://www.instagram.com/floggingmolly/

376

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.