FINNEGAN’S HELL: “One finger salute”

REVIEW

Είδος: Celtic punk rock
Εταιρεία: Wild Kingdom
Ημερ. κυκλοφορίας: 16 Δεκεμβρίου 2022

Τέταρτη κυκλοφορία για τους Ιρλανδόκαρδους Σουηδούς FINNEGAN’S HELL, οι οποίοι έχοντας αρκούντως περιγραφικό όνομα, μας επιτρέπουν να μην πλατειάζουμε για το μουσικό τους ύφος.

Οπότε όσοι λοιπόν, αγαπάτε όσο τίποτα τους Dubliners και τους Pogues, όπως μεταφέρθηκαν μέσω Dropkick Murphys, Floggin Molly και Rumjacks, θα βρείτε χαρά στο “One finger salute”.

Με την ιρλανδική φλογέρα να κλέβει την παράσταση από την αρχή, ενώ οι FH μεταλλίζουν εκεί που τους παίρνει στον ήχο τους, τα κομμάτια είναι μια ελεγεία στον μέσο άνθρωπο και τα προβλήματα που τον απασχολούν. Σχέσεις (“Nothing Left To Loose”), θάνατος (“Oh death”), εργατική τάξη (What have you got in the end) και άλλα κλασικά θέματα που συνηθίζει να πραγματεύεται ο κλάδος του Celtic punk, που φυσικά περικλείει ποσότητες αλκοόλ και partying.

Παρόλο που δεν είναι παράδοση των προγόνων τους, της φέρονται καλά και προσφέρουν διασκέδαση σε όσους αποφασίσετε να τους διαλέξετε για να γεμίσουν τον χώρο στη δική σας γιορτή. Μαζί με τους Sir Reg κρατούν την κελτική σημαία ψηλά σε ένα μέρος που γιορτάζει με μανία την ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Η παραγωγή είναι πολύ στιβαρή και έχει τόσο heaviness όσο χρειάζεται το κάθε τραγούδι, έξυπνους και χαβαλεδιάρικους στίχους (ίσως παρεξηγήσιμους για κάποιους) που έχουν όμως, κοινωνικά φορτισμένο υπόβαθρο.

Δυο παγακια μόνο παρακαλώ στο ουίσκι μου και μια stout δίπλα για να δροσίζομαι. DJ, βάλε μία το “Mickey Finn”. Κερνάω! Ώπα, φίλε! Το τραγούδι εννοώ… 

“Ain’t got no pants, ain’t got no shoes
I’ve been a victim of abuse
My smile is lacking my gold tooth
But I don’t smile to tell the truth”

Official Site: https://finneganshell.com/
Facebook: https://www.facebook.com/finneganshell/
Twitter: https://twitter.com/FinnegansHell
Instagram: https://www.instagram.com/finneganshell/

775

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.