ERIC WAGNER: “In The Lonely Light Of Mourning”

ALBUM

Είδος: Doom Metal
Εταιρία: Cruz del Sur Music Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Μαρτίου 2022

Η αλήθεια είναι ότι μόλις έλαβα τον συγκεκριμένο δίσκο, κατάλαβα ότι η ακρόαση θα είχε ένα ειδικό βάρος. Όχι απλώς λόγω του ηχητικού ύφους, του οποίου ο Eric Wagner αποτέλεσε εμβληματική μορφή ως τραγουδιστής των θρύλων του doom metal Trouble, αλλά και επειδή κυκλοφόρησε μετά θάνατον του καλλιτέχνη.

Μου θύμισε το ίδιο συναίσθημα που κατακλύζει τον ακροατή στην περίπτωση των Trees Of Eternity, των οποίων ο μοναδικός δίσκος “Hour Of The Nightingale” (2016) κυκλοφόρησε και αυτός αφότου η αιθέρια τραγουδίστρια Aleah Stanbridge απεβίωσε. Ένα πραγματικό διαμάντι του ατμοσφαιρικού doom ήχου, του οποίου η εμπειρία ακρόασης δεδομένων των συνθηκών είναι κατανυκτική και συνάμα αποπνικτική με μελωδίες που αγγίζουν τον πυρήνα της ψυχής.

“In The Lonely Light Of Mourning” λοιπόν, με τίτλο και εξώφυλλο λιτό και επιβλητικό, όπως άλλωστε αρμόζει στη φυσιογνωμία και στο έργο του Eric Wagner. Συνεργαζόμενος με πρώην μέλη των Trouble αλλά και άλλους συνεργάτες του από μεταγενέστερα συγκροτήματα (Blackfinger, The Skull) στα οποία συμμετείχε, παραδίδει στον μουσικό κόσμο έναν δίσκο αντάξιο να αποτελεί την αποχαιρετιστήρια πράξη του.

Τα οκτώ κομμάτια που περιέχει κάνουν την ατμόσφαιρα πραγματικά βαριά, όμως αφήνουν ένα φως να βγαίνει από τις χαραμάδες με τις λυτρωτικές ερμηνείες της φωνής του. Το εναρκτήριο “Rest In Place” αποτελεί doom metal by the book στα χνάρια των Trouble προφανώς. Σε παρόμοιο μοτίβο ακολουθεί το “Maybe Tomorrow”, που όμως βγάζει επιπλέον και μια heavy rock αίσθηση. Στο “Isolation” αυτή η αίσθηση γίνεται πλέον ξεκάθαρη με τις κιθάρες να αναβλύζουν southern groove. Στο “If You Lost It All” τα πράγματα γίνονται απότομα πιο σκοτεινά με το καταθλιπτικό τσέλο να δεσπόζει. Τα επιβλητικά doomy riffs παίρνουν τα ηνία ξανά στο “Strain Theory”, κατά τη διάρκεια του οποίου ξεδιπλώνονται και όμορφα solos. Το “Walk With Me To The Sun” έχει στακάτα riffs που αυθόρμητα κάνουν το κεφάλι να κουνιέται στον ρυθμό τους. Φτάνοντας στο ομότιτλο τραγούδι, πλέον μιλάμε για τη σπουδαιότερη σύνθεση του δίσκου. Ειλικρινές και συγκινητικό, μια πραγματική κατάθεση ψυχής που σε κάνει να ανατριχιάζεις. Η βιωματική ερμηνεία, συγκλονιστική μέσα στην απλότητα της, αντηχεί το μέγεθος του καλλιτέχνη και ανθρώπου Eric Wagner. Στο τέλος, το “Wish You Well” μας αποχαιρετά με ανεβασμένο tempo και ψηλά το κεφάλι ως ένα τελευταίο rock ‘n’ roll party. Εμείς υποκλινόμαστε και τον ευχαριστούμε για τη μουσική κληρονομιά του.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/238VsHGAd80hVsQCKc5AK7
Bandcamp: https://ericwagner.bandcamp.com/

858

Avatar photo
About Αλέξανδρος Αντωνιάδης 10 Articles
Θεσσαλονίκη 1988-2013, Στοκχόλμη 2013-2017, Πόρτο 2017-σήμερα. Οπουδήποτε στον πλανήτη, ανέκαθεν το τρίπτυχο ήταν το εξής: Αστροφυσική, Μέταλ, Μπάσκετ. Ο ήχος του αυθεντικού ατσαλιού αποτελεί το ιδανικό soundtrack της ζωής για να συνοδεύει είτε την ανάλυση αστέρων, είτε το ταξίδι προς το επόμενο μεγάλο φεστιβάλ, είτε το παιχνίδι στο πλησιέστερο γήπεδο ανά την Ευρώπη. Όπως έχει πει άλλωστε και ο μεγάλος Kai Hansen: it's a Heavy Metal Universe!