ENSLAVED: “Caravan To The Outer Worlds”

EP

Είδος: Progressive metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 1 Οκτωβρίου 2021

Νέo EP για τους Νορβηγούς viking metallers οι οποίοι την τελευταία διετία έχουν δώσει πολλά νέα δισκογραφικά δείγματα. Έτσι μετά το περυσινό “Utgard” LP, το τετραπλό live της Cinematic Tour 2020, ήρθε η ώρα για ένα νέο EP.

Το “Caravans to the Outer Worlds” περιέχει 4 κομμάτια που δείχνει ότι οι Enslaved έχουν ανανεωθεί και απλώνονται σε διαφορετικά ηχοτόπια. Παραμένουν βέβαια σε progressive ύδατα συνδυάζοντάς το με αρκετά σιδηροδρομικά περάσματα που θυμίζουν τις black metal καταβολές αλλά ηχούν πολύ doomy πλέον.

Τα κομμάτια είναι πολυ καλά και ενδιαφέροντα και δείχνουν ότι οι Enslaved μάλλον βρήκαν επιτέλους το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν στα επόμενά τους βήματα. Ατμοσφαιρικά, με πληθώρα λεπτεπίλεπτων πινελιών, πολύ καλές riffοσειρές και διακριτική χρήση των synths, το μείγμα παρουσιάζεται σφιχτοδεμένο. O δε Grutle Kjellson ερμηνεύει με ευρεία, σχεδόν θεατρική, εκφραστική γκάμα.

Παρά τη μικρή διάρκεια, το “Caravan To The Outer Worlds” είναι ένα πλήρως εξελικτικό βήμα για την μπάντα που όσο περνά ο καιρός έχει ολοένα και αυθεντικότερη προσωπικότητα σε σχέση με το παρελθόν της. Το ομότιλο track, το instrumental “Intermezzo I: Lonnlig. Gudlig”, το “Ruun II – The Epitaph” και το “Intermezzo II: The Navigator” αποτελούν εξαιρετικές προτάσεις, καθαρά “χειμερινά” ακούσματα που σε βρίσκουν με ένα φλυτζάνι αχνιστό καφέ την ώρα που σουρουπώνει. Εύχομαι να διατηρήσουν τη συνθετική δυναμική τους και στο επόμενο full length βήμα τους που κάτι μου λέει ότι δεν θα αργήσει πολύ να γίνει.

Facebook: https://www.facebook.com/enslaved
Official page: http://enslaved.no/

770

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.