DYING FETUS: “Make Them Beg For Death”

ALBUM

Είδος: Brutal Death Metal
Εταιρεία: Relapse Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 8 Σεπτεμβρίου 2023

Οι μάστορες του brutal death metal από τη Βαλτιμόρη Dying Fetus επιστρέφουν μετά από 6 έτη ησυχίας για να ταράξουν τα νερά του ακραίου ήχου, αποδεικνύοντας περίτρανα και άκοπα ότι είναι σε άριστη φόρμα.

Όντως. Το “Make Them Beg For Death” είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος. Ένα σεμινάριο κτηνώδους και τεχνικού death metal, με βασικό εισηγητή τον βετεράνο πλέον John Gallagher, μια εξέχουσα μορφή στη σκηνή, ο οποίος δείχνει να μην στερείται έμπνευσης ούτε στο ελάχιστο και ότι του είναι πανεύκολο να πετάει τις ριφάρες τη μία μετά την άλλη.

Ο ένατος full-length δίσκος των Dying Fetus δεν αστειεύεται. Μπαίνει κατευθείαν στο θέμα χωρίς να χασομεράει, είναι σύντομος, δυνατός, γεμάτος “πιασάρικα” σημεία, κάνοντας κάθε λεπτό να μετράει. Τι άλλο θέλουμε;

Ο τόνος της κιθάρας είναι τέρμα πετυχημένος, κάπου εκεί στα μεσαία, και αναδεικνύει απόλυτα τα πολύ καλά riff του δίσκου. Με αρκετά τεχνικά sweeps και όχι τόσα πολλά -αλλά τρομερά καλά- σόλο, η κιθαριστική δουλειά είναι απλά εξαιρετική. Τα διπλά φωνητικά λειτουργούν τέλεια: mid-low από τον μπασίστα Sean Beasley και ultra-low από τον Gallagher (ο τύπος έχει ίσως το απόλυτο brutal death growl). Και φυσικά όλα συμπληρώνονται από την άρτια δουλειά του Trey Williams στα ρυθμικά του καθήκοντα.

Θέλω πολύ να σταθώ και στο εξώφυλλο του δίσκου (από τον Daniel McBride), το οποίο είναι τόσο αρρωστημένα καλό! Έχει βρει με απόλυτη ακρίβεια την αισθητική και το vibe των 70s/αρχές 80s κλασικών slasher ταινιών τρόμου. Προσωπικά με είχε ήδη κερδίσει πριν καν ακούσω τον δίσκο, κάνοντας με να σκέφτομαι “αποκλείεται να είναι μαλακία αυτός ο δίσκος”. 10 στα 10 γι’αυτό.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών άκουσα τον δίσκο επανειλημμένα. Ούτε μια φορά δε μου έκοψε το ενδιαφέρον ή με έκανε να βαρεθώ. Το άκουγα ξανά και πάλι μου άρεσε κάθε στιγμή του. All killer no filler.

Facebook: https://www.facebook.com/DyingFetus
Bandcamp: https://dyingfetus.bandcamp.com/album/make-them-beg-for-death

478

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.