DEVIL SOLD HIS SOUL: “Loss”

ALBUM

Είδος: Modern metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Απριλίου 2021

Μετά από μια μεγάλη περίοδο δισκογραφικής απουσίας, επανέρχονται και οι Λονδρέζοι metallers Devil Sold His Soul με το νέο τους full length “Loss” και μετά από τις ακροάσεις που έκανε ο γράφων, με ασφάλεια δηλώνει ότι πρόκειται για μια αξιοπρeπέστατη επάνοδο.

Προφανώς και τα χρόνια που πέρασαν από την τελευταία τους κυκλοφορία επέδρασαν πολύ δημιουργικά για την μπάντα και το υλικό που περιέχεται στο “Loss” ακούγεται το λιγότερο συναρπαστικό.

Η μουσική των Devil Sold His Soul πλαισιώνει ένα πλήθος συγγενικών ηχοτοπίων όπως το progressive metal, το metalcore (με τον παράγοντα core να είναι εμφανώς ελαττωμένος), τις ατμόσφαιρες των σύγχρονων Anathema και όλα αυτά υπό το προσωπικό πρίσμα της μπάντας το οποίο είναι ισχυρότατο.

Εξαιρετική riffολογία, πανέμορφα ρεφρέν , άψογος ήχος και συνολικά ένα άψογο αμάγαλμα από πιασάρικα θέματα τα οποία μπορεί να μην χαρακτηρίζονται απολύτως “ψυχαγωγικά” αλλά είναι σίγουρα ικανά να προκαλέσουν είτε mind είτε head banging. Mε ροή άκρως ενδιαφέρουσα, ταχύτητες που είναι κυρίως mid tempo με αποτέλεσμα ο όγκος και η βαρύτητα να λειτουργούν ως credits και τους Ed Gibbs και Paul Green οι οποίοι μοιράζονται τα harsh και τα clean φωνητικά να ερμηνεύουν άριστα τις πολύ καλές συνθέσεις.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια έναντι των υπολοίπων, το καθένα έχει την αυτοτέλειά του. Πολλές οι καλλιτεχνικές κορυφές και απλά θα αναφέρω ενδεικτικά τα “Burdened” (υμνάκος), “Tateishi“ (εξαιρετικό), Signal Fire”, “Ardour” και “But Not Forgotten”, συναρπαστικές στιγμές σε μια θαυμάσια δουλειά.

Συνεπώς, απολύτως δικαιολογημένη επιστροφή από τους Άγγλους οι οποίοι δηλώνουν (και είναι) ευθαρσώς άξιοι για είσοδο στην elite του μοντέρνου metal. Το “Loss” είναι απολύτως προτεινόμενο και με πολλά φόντα να έχει θέση στην τελική λίστα στο τέλος της χρονιάς. Οι νεολαίοι ας το αρπάξουν με κλειστά τα μάτια, όσο για τους παλαίουρες, δεν θα τους βλάψει λίγος επαναπροσδιορισμός και επανατοποθέτηση στο σύγχρονο status της metal πραγματικότητας. Δεν πρόκειται να χάσουν το χρόνο τους, ασυζητητί.

Facebook: www.facebook.com/devilsoldhissoul

Official page: www.devilsoldhissoul.com

470

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.