DEPHOSPHORUS: “Sublimation”

ALBUM

Είδος: Black/Grind metal
Δισκογραφική: Selfmadegod Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αισίως τέταρτο άλμπουμ για τους πρωτοπόρους του “astrogrind”, όπως ονομάζουνε οι Dephosphorus το black/grind υβρίδιο που παίζουνε, και όλα βαίνουν καλώς.

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στη συνταγή μουσικά αλλά με περισσότερα τραγούδια με ελληνικό στίχο πλέον κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα, το Αθηναϊκό κουαρτέτο κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δηλαδή να παράγει βρώμικα riff, blast, διαστημικά groove και εξωγήινες κραυγές και να τα συμπυκνώνει σε σχετικά μικρής διάρκειας συνθέσεις χωρίς στολίδια και περιττά περάσματα, μόνο riff, μόνο όσο χρειάζεται. Εξαίρεση το “The Mists Rose Like Departing Dreams” που κλείνει τον δίσκο, το οποίο στα 7 λεπτά και κάτι ψιλά είναι με διαφορά το μεγαλύτερο κομμάτι που έχουν γράψει, αλλά λόγω της θέσης του σαν επίλογος δουλεύει άψογα και δεν χαλάει στο ελάχιστο τον χείμαρρο του δίσκου.

Γνωστά μονοπάτια λοιπόν αλλά κάπως πιο γυαλισμένα συνθετικά (όχι πολύ, είπαμε, πρέπει να παίζει και λίγο αστρική ομίχλη), με το γνωστό ύφος και όπως πάντα άψογο artwork, οι Dephosphorus παραμένουν κλειδοκράτορες του ιδιαίτερου ύφους τους, λιτοί αλλά χορταστικοί, από μένα για ακόμα μια φορά προτείνονται ανεπιφύλακτα.

Facebook: https://www.facebook.com/dephosphorus/
Bandcamp: https://dephosphorus.bandcamp.com/

903

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.