DARK QUARTERER: “Pompei”

ALBUM

Είδος: Progressive Metal
Δισκογραφική: Cruz Del Sur Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Νοεμβρίου 2020

Επιτέλους! Το νέο album που μας είχαν υποσχεθεί οι Ιταλοί τιτάνες του Progressive Metal, πριν από δύο χρόνια στην συνέντευξη τους στο Rockway.gr είναι γεγονός. Η όγδοη κυκλοφορία του Ιταλικού συγκροτήματος είναι εμπνευσμένη για άλλη μια φορά από ιστορικά γεγονότα. Συγκεκριμένα από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ, και την καταστροφή της Πομπηίας, ένα γεγονός που συντάραξε τον αρχαίο κόσμο και που μέχρι σήμερα συναρπάζει όλους τους λάτρεις της ιστορίας.

Οι Ιταλοί συνεχίζουν στην πορεία που έχουν διαπρέψει εδώ και πολλά χρόνια. Δηλαδή ένα συνδυασμό Manilla road, Cirith Ungol, Deep Purple, Uriah Heep και Jethro Tull που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ιδανικός για να περιγράψει όλες τις πτυχές ενός τόσο δραματικού συμβάντος. Από την αρχή αυτός ο δίσκος είναι μια απολαυστική ακουστική εμπειρία, με τους Darκ Quarterer, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, να έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την έμπνευση και την ενέργεια τους σε υψηλά επίπεδα, παραδίδοντάς μας 6 συνθέσεις υψηλής ποιότητας. Βέβαια για όποιον είχε παρευρεθεί στην τελευταία εμφάνιση του συγκροτήματος στο Up the hammer festival στο An club, δεν θα έπρεπε να υπάρχει η παραμικρή έκπληξη για την απόδοση του συγκροτήματος. Όπως δεν θα έπρεπε να αιφνιδιαστεί και από την απόδοση στο “Pompei”, του σχεδόν εβδομηντάχρονου Gianni Nepi που συνεχίζει ακόμα να τραγουδάει σαν να είναι 30 χρόνια νεώτερος. Το συναίσθημα που βγάζει η ερμηνεία του και ο τρόπος που αφηγείται αυτή την ιστορία είναι δύσκολο να το περιγράψει κανείς, πρέπει να τον ακούσεις για να το καταλάβεις.

Το “Pompei” μπορεί να διαρκεί 47 λεπτά και να αποτελείται από 6 τραγούδια αλλά όπως σε όλες τις καλές (από αφηγηματικής άποψης) ιστορίες, ο χρόνος κυλάει γρήγορα και το repeat είναι αναμενόμενο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο δίσκο και είναι γεμάτος απο ουσιαστικές prog στιγμές, πλούσιες φωνητικές γραμμές, έντονους κιθαριστικούς οργασμούς,δραματικές μελωδίες και εναλλαγές διαθέσεων και ρυθμών που δεν θα σε αφήσουν να βαρεθείς. Επίσης ο δίσκος έχει μια συμπαγή ροή χωρίς σκαμπανεβάσματα, που είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής χημείας του συγκροτήματος. Οι συνθέσεις είναι όλες στο ίδιο επίπεδο και υπάρχουν πολλά σημεία που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις όπως το εκπληκτικό solo στο “Vesuvius”, οι εναρκτήριοι στίχοι του “Welcome to the day of death” ή το φοβερό prog πέρασμα στο “Plinius the elder”.

Το “Pompei” είναι το φυσικό αποτέλεσμα της παρατεταμένης φόρμας που διανύουν οι Ιταλοί τα τελευταία χρόνια, ο καλύτερος δίσκος τους τη τελευταία δεκαετία. Οι Darκ Quarterer δημιούργησαν ένα album που θα θεωρείται κλασσικό σε βάθος χρόνου και δικαιώνουν την πενταετή προσμονή των οπαδών τους με τον καλύτερο τρόπο.

Facebook: https://www.facebook.com/DarkQuarterer

504

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.