CLOVEN HOOF: “Heathen Cross”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Εταιρεία: High Roller Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Μαΐου 2024

Οι θρυλικοί Cloven Hoof, από τα Midlands της Αγγλίας, θεωρούνται δικαιολογημένα ως ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα ολόκληρου του κινήματος New Wave of British Heavy Metal (NWoBHM). Οι ρίζες του συγκροτήματος χρονολογούνται πίσω στο 1979, όταν σχηματίστηκαν αρχικά με το όνομα Nightstalker. Το 1981 όμως, η μπάντα υιοθέτησε το νέο της προσωνύμιο: Cloven Hoof. Το αρχικό line-up, αποτελούμενο από τον τραγουδιστή David Potter, τον κιθαρίστα Steve Rounds, τον ντράμερ Kevin Poutney και τον βασικό πυλώνα Lee Payne στο μπάσο, υιοθέτησαν σκηνικούς χαρακτήρες που αντιπροσώπευαν τα στοιχεία της φύσης: “Γη”, “Φωτιά”, “Νερό” και “Αέρας”.

Μετά την ηχογράφηση demo κομματιών όπως τα “Return Of The Passover” και “Nightstalker”, οι Cloven Hoof κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους EP 12″ βινυλίου “The Opening Ritual” το 1982. Το 1984, κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ τους Cloven Hoof, ακολουθούμενο από τα “Fighting Back” (1986), “Dominator” (1988) και “A Sultan’s Ransom” (1989).Μετά τη διάλυση τους τη δεκαετία του ’90, οι Cloven Hoof επέστρεψαν με νέο line-up και έναν νέο δίσκο με τίτλο “Eye Of The Sun” το 2006. Το 2014, ηχογραφήθηκε το “Resist Or Serve” και ακολούθησε το “Who Mourns For The Morning Star?” (2017), Το συγκεκριμένο άλμπουμ αποτέλεσε σημείο καμπής για το συγκρότημα, καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να περιοδεύσουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους στη Βόρεια Αμερική. Από τότε, οι Cloven Hoof κυκλοφόρησαν δύο ακόμα στούντιο άλμπουμ, το “Age Of Steel” το 2020 και το “Time Assassins” δύο χρόνια αργότερα.

Με κομμάτια όπως τα “Do What Thou Wilt”, “Sabbat Stones” και “The Summoning”, το ολοκαίνουργιο τους άλμπουμ “Heathen Cross” σηματοδοτεί την επιστροφή τους. “Το “Heathen Cross” είναι το πιο σκοτεινό και heavy άλμπουμ των Cloven Hoof μέχρι σήμερα! Έχει τους σατανικούς υποτόνους του ντεμπούτου μας, αλλά με τον καλύτερο τραγουδιστή που είχε ποτέ το συγκρότημα. Προσωπικά μιλώντας, είναι χωρίς αμφιβολία το αγαπημένο μου άλμπουμ των Cloven Hoof. Θέλαμε να ανακαταλάβουμε το πνεύμα και τη μεταφυσική μεγαλοπρέπεια του ντεμπούτου άλμπουμ μας. Συζητώντας το με τους fans, τους δώσαμε αυτό που ήθελαν περισσότερο, μια επιστροφή στις ρίζες του NWoBHM. Θα το λατρέψουν!”

Ο μπασίστας αποθεώνει πράγματι τον νέο τραγουδιστή του συγκροτήματος, τον one and only Harry “The Tyrant” Conklin: “Ο Harry Conklin είναι ένας τραγουδιστής παγκόσμιας κλάσης. Είναι εξαιρετικά αφοσιωμένος και άκρως επαγγελματίας και ξέραμε ότι θα ταίριαζε άψογα στον πυρήνα του συγκροτήματος. Η φωνητική του ερμηνεία στο νέο άλμπουμ ανεβάζει το συγκρότημα σε νέα ύψη, οπότε ανυπομονώ να τον ακούσουν οι θαυμαστές. Ο Harry είναι ένας εκπληκτικός τραγουδιστής, είναι τόσο ευέλικτος. Μπορεί να τραγουδήσει ψηλά, χαμηλά και πάντα με δύναμη και πάθος. Ξέρει πώς να ζει και να πουλάει ένα τραγούδι. Ο Harry είναι σαν ηθοποιός που αφηγείται μια ιστορία, κανείς δεν ερμηνεύει τους στίχους μου σαν τον κύριο Conklin. Δεν μπορώ να τον ευχαριστήσω αρκετά. Θα έπρεπε να είχαμε συνεργαστεί πριν από χρόνια.”Χωρίς αμφιβολία, οι Cloven Hoof αποτυπώνουν όλα τα κλασικά στοιχεία που έκαναν το είδος διασκεδαστικό και επιδραστικό: διφωνίες κιθάρας,galloping , υψηλά φωνητικά, αξέχαστα ρεφρέν και επικά κιθαριστικά σόλο.Όλα αυτά είναι εμφανή στα κομμάτια όπως τα “Vendetta” και “Frost And Fire”.

Συνοψικά, το Heathen Cross δεν είναι απλά μια επιστροφή για τους Cloven Hoof, είναι μια κατάδυση στις σκοτεινές τους ρίζες του NWoBHM, με μια σύγχρονη παραγωγή και την εκπληκτική φωνή του Harry Conklin. Ετοιμαστείτε για μια δόση heavy metal με την υπογραφή των θρυλικών Cloven Hoof!

Website: https://clovenhoof.net/
Facebook: https://www.facebook.com/clovenhoof1979

260

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 42 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.