CIRITH UNGOL: “Half Past Human”

EP

Είδος: Heavy/epic metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Metal Blade
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Η αναστάσιμη περίοδος 2016-2017 έμελε καθοριστική για τους αμερικανούς θρύλους από την Ventura της Καλοφόρνιας και η καψούρα του Jarvis Leatherby για την μουσική των Cirith Ungol ήταν αποφασιστική για να ξυπνήσει τον γίγαντα που δεν αναγνωρίστηκε όσο θα έπρεπε την δεκαετία του ’80.

Το κερασάκι στην τούρτα εκείνη την περίοδο ήταν οι μεγαλειώδεις και συγκινητικές εμφανίσεις των Cirith Ungol σε Frost and Fire Festival (2016), Keep It true Festival (2017) και Up The Hammers Festival (2017), αλλά και την επόμενη χρονιά στο Κύτταρο Club στην Αθήνα και στο Eightball Live Stage στην Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά ανέδειξαν την αγάπη του κόσμου προς την μουσική των αμερικανών και έθεσαν τις πιο πειστικές βάσεις για να πάρουν τα πάνω τους και να μας χαρίσουν καινούργιο υλικό με το live album “I’m Alive” (2019) και τον καινούργιο τους δίσκο “Forever Black” (2020). Πλέον όμως, με την φόρα που έχουν πάρει, μας χαρiζουν και σε λίγες μέρες το νέο τους ep με το όνομα “Half Past Human” (βγαίνει τέλη Μαΐου).

Τέσσερα κομμάτια το περιεχόμενο, σκονισμένα και βγαλμένα από το παρελθόν, με το ανάλογο lifting απλά για να ακουστούν στις μέρες μας. Κλασικός ήχος για τους Cirith Ungol, έτσι όπως μας τον έμαθαν μέσα από τα “Frost and Fire”, “King Of The Dead” και “One Foot In Hell”. Το μπάσο του Jarvis κρατάει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή και το λαρύγγι του Tim Baker στέκεται αναλλοίωτο ακόμα και τώρα στα 64 χρόνια του γεμίζοντας τον αέρα με αυτό το απόκοσμο χάος που μας ανατρίχιαζε κάθε φορά που τον ακούγαμε και τον βλέπαμε. Ο Jim Barraza πετάει ακόμα αυτά τα σπινθιροβόλα, κοφτά riff που δίνουν την κατάλληλη ώθηση στον Robert Garven να μας πυροβολήσει με τα τύμπανά του. Σιωπηλός μαχητής παραμένει ο Greg Lindstrom που στέκεται επάξια τόσο στην κιθάρα όσο και στα πλήκτρα από το 1972 μέχρι και σήμερα.

Το “Half Past Human” είναι ένα ep δυναμίτης και εννοείται πως το εξώφυλλό του κοσμείται από τον αγαπημένο μας Elric του Michael Whelan και θα κυκλοφορήσει σε μορφή digipak CD, βυνιλίου και ψηφιακά θα μπορείτε να το κατεβάσετε στις 28 Μαΐου.

Δεν αξίζει να μην του δώσετε την ευκαιρία που πρέπει…Πρέπει!!!

Facebook Page: https://www.facebook.com/cirithungolofficial
Bandcamp Page: https://cirithungol.bandcamp.com/
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCoMWXf9j2hdkTAx9Hpx0fPA

714

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.