BRING THE HOAX: “Single Coil Candy”

ALBUM

Είδος: Alternative Rock
Εταιρεία: Lövely Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Μαΐου 2023

28η Οκτωβρίου του 2022,οι Σουηδοί Bring the Hoax κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους EP (η γνώμη μας εδωνά).

Εφτά μήνες (πάνω-κάτω, μην μετρήσετε και τις μέρες) μετά, και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου του ’23 σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν και το παρθενικό τους LP, το οποίο θα λέγεται “Single Coil Candy”.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το πολύ ωραίο “Los Angeles”, το οποίο ακούσαμε και στο EP (όπως και τα “1993”, “Jonestown”, “Singles” και “Down Below”, οπότε πατάς τον παραπάνω υπερσύνδεσμο, μην γράφουμε τα ίδια ασούμε), και συνεχίζει με το “Final Day”. Όπως ήδη είχαμε καταλάβει, η post grunge Αμερική (και όχι μόνο) των ‘90s κάνει μπαμ. Δυνατές κιθάρες και ντραμς, μελωδίες γιομάτες δυναμική χαρμολύπη, ωραία κλιμάκωση αλλά και κάπως άγαρμπο τελείωμα για το συγκεκριμένο κομμάτι.
Η παραγωγή του άλμπουμ είναι εξαιρετική ποιοτικά, αναδεικνύει όργανα/φωνή πολύ καθαρά.

Περνάμε το “Jonestown” και πάμε στο “Lighthouse”. Μπαλαντοειδές με συμπαθητικό ρεφρέν, ανοίγει το δρόμο για το πιο ενδιαφέρον και catchy “1993”, το οποίο (μαζί με το εναρκτήριο κομμάτι και το προαναφερθέν “Jonestown”) μου είχε μείνει από την πρώτη ακρόαση του EP.

O τίτλος του επόμενου τραγουδιού είναι και oι φορές που θέλω να το ακούσω (“Once”. Ντάξει, υπερβολικός, αλλά αρκετά μεχ). Ωραίο χτύπημα στο “Every Kind of Light”, και επιτέλους μια σύνθεση αντάξια των προσδοκιών που μου δημιουργήθηκαν πριν εφτά μήνες με το “Burn the Sky”, πριν κλείσουμε με τα “Singles” και “Down Below”.

Ο δίσκος συνολικά είναι αξιόλογος, ιδανικός σε διάρκεια και ακούγεται πολύ ευχάριστα. Αυτό που με απογοήτευσε είναι ότι οι κορυφαίες του στιγμές ήταν στο EP, με αποτέλεσμα τα κομμάτια που άκουσα πρώτη φορά στην ολοκληρωμένη κυκλοφορία να μην μου δίνουν και τίποτα σημαντικό (πλην του ωραίου “Burn the Sky”). Aν δηλαδή χωρίζαμε τον δίσκο σε δυο EP, η δεύτερη κυκλοφορία θα ήταν σαφώς κατώτερη της πρώτης. Καλό είναι λοιπόν να μην αποκαλύπτουμε όλα μας τα όπλα με την μία.

Αν αυτή ήταν η πρώτη επαφή με το υλικό, θα έλεγα πως αξίζει τον κόπο να το ακούσεις, έχει ωραίες συνθέσεις, κομμάτια που θα σου μείνουν και θα θες να ακούσεις ξανά και ξανά. Aν έδινα όμως τα λεφτά μου, θα τα ακουμπούσα στο EP.

Facebook: https://www.facebook.com/bringthehoax/
Instagram: https://www.instagram.com/bringthehoax/

237

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 92 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.