BEAST IN BLACK: “Dark Connection”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Οκτωβρίου 2021

Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η περίπτωση των Beast in Black αποτελεί ένα από τα σύγχρονα θαύματα του metal. O συνδυασμός παραδοσιακού power, synthwave ήχων, disco των ’80s και μιας πιο pop προσέγγισης στο songwriting, έχει εκτινάξει τις μετοχές του σχετικά νέου συγκροτήματος και ήδη οι Beast in Black απολαμβάνουν υψηλή δημοφιλία στη Γηραιά Ήπειρο. Φυσικά αν είχαν τολμήσει κάτι αντίστοιχο 10 χρόνια πριν, πιθανόν να είχαν φάει το «θάψιμο» του αιώνα και ούτε λόγος δεν πρέπει να γίνεται για αντίστοιχη προσπάθεια πιο πίσω στο παρελθόν.

Το “Dark Connection” είναι το τρίτο album της μπάντας και πιστοποιεί ότι οι Beast in Black βρίσκονται σε πολύ καλό φεγγάρι. Ο αρχηγός της μπάντας Anton Kabanen πλέον έχει τελοιοποιήσει την συνθετική formula της μπάντας, παρουσιάζοντάς μας αρκετά πιασάρικα τραγούδια, με φοβερές μελωδίες και κολλητικά ρεφραίν, που όμως κάποια από αυτά έχουν μια Eurovision αισθητική, που σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει τον μέσο metalhead. Και είναι κρίμα γιατί όπου το metal στοιχείο κυριαρχεί στις συνθέσεις, έχουμε εξαιρετικά δείγματα power. “Blade Runner”, “Revengeance Machine” και “Broken Survivors” είναι θαυμάσιες αποδείξεις για τις ικανότητες αυτών των παιδιών. Από την άλλη, συνθέσεις όπως τα «φανταχτερά» και άκρως εθιστικά “Bella Donna”και “One Night In Tokyo”, θα φέρουν στο συγκρότημα ακόμα περισσότερο κόσμο, παρά την ξεκάθαρα disco αισθητική.

Εννοείται ότι η φωνή του Γιάννη Παπαδόπουλου σφραγίζει από την αρχή μέχρι το τέλος το “Dark Connection”, και όπως έχω γράψει και παλιότερα, είναι από τις καλύτερες φωνές του power metal παγκοσμίως. Επίσης η παραγωγή είναι εξαιρετική και παρά τον συνδυασμό μουσικών οργάνων και samples, ο ήχος δεν είναι καθόλου «μπουκωμένος». Τον δίσκο κλείνουν δυο διασκευές που δεν περίμενα να ακούσω ποτέ μαζί. Και μπορεί το “They Don’ t Care About Us” του Βασιλιά της ποπ να ακούγεται μια λογική επιλογή, αλλά νομίζω κανένας δεν περίμενε το “Battle Hymn” των Manowar. Αναμενόμενα στην πρώτη διασκευή τα πάνε καλύτερα, στο “Battle Hymn” όχι τόσο, αφού η εκτέλεσή τους είναι κάπως «άνευρη» και κάπου το χάνουν με το επικό στοιχείο.

Το “Dark Connection” είναι αδιαμφισβήτητα ένας πολύ ευχάριστος δίσκος που κάθε τραγούδι είναι ένα πιθανό single και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους Beast in Black. Από την άλλη δεν είμαι πεπεισμένος ότι το “Dark Connection” θα έχει διάρκεια και θα αντέξει στο χρόνο. Πάντως, αν αποφασίσουν να κινηθούν σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια, θα αφήσουν εποχή. Μέχρι όμως να γίνει πραγματικότητα η δική μου φαντασίωση, το “Dark Connection” «με το σπαθί στο ένα χέρι» και τη ντισκόμπαλα στο άλλο, θα «γλεντήσει» πολύ κόσμο!

Facebook: https://www.facebook.com/beastinblackofficial/


754

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.